Volledig beheerde SD-WAN

Case Study Bugaboo

Bugaboo. Iedereen die kleuters en peuters heeft of verzorgt kent hen van kinderwagens, veilige autostoeltjes en handige accessoires. Het is een moderne, internationale organisatie die met innovatieve producten het leven van ouders en opvoeders veel gemakkelijker wil maken. Het bedrijf groeide uit van 5 medewerkers in 2000 naar een organisatie van rond 1.000 medewerkers. Bij dit indrukwekkende succes past ook een uiterst moderne wereldwijde en volwassen infrastructuur.

Volledig beheerde SD-WAN

Study Case Bugaboo

Volledig beheerde SD-WAN

De uitdagingen van een internationale organisatie

Bugaboo heeft een flink aantal locaties wereldwijd, waaronder het hoofdkantoor in Amsterdam en fabrieken in China. We spreken erover met Bert Groot-Hulze, Global ICT Manager bij Bugaboo. “De snelheid van onze wereldwijde verbindingen en het veilig uitwisselen van gegevens tussen de buitenlandse vestigingen is cruciaal, omdat Bugaboo de ICT gecentraliseerd heeft vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. Dat betekent dat belangrijke data razendsnel op de juiste plek moet belanden om elke collega waar dan ook ter wereld optimaal te laten presteren” legt Bert uit. Bovendien is veel informatie concurrentiegevoelig, dus is state-of-the art beveiliging een vereiste. Het kostte teveel inspanningen en geld om het toenemende dataverkeer beheersbaar te houden.

De geleverde oplossing

Bugaboo heeft een overeenkomst gesloten met IPknowledge voor een volledig beheerde SD-WAN. IPknowledge was al langdurig een partner voor Bugaboo. “We hebben altijd op IPknowledge ingenieurs vertrouwd om aan de meest waardevolle onderdelen van onze netwerkinfrastructuur te werken. Ze zijn netwerk- en technologie onafhankelijk en begrijpen echt hoe de prestaties van bedrijfsapplicaties en de onderlinge samenwerking tussen mensen afhangen van het netwerk”, aldus Bert. Dat betekent onder andere dat het volgende geleverd is ter vervanging van de bestaande MPLS omgeving:

  • Internetlijnen tegen de laagst mogelijke kosten, doordat er geen afhankelijkheid van telecombedrijven meer bestaat.
  • Wereldwijde prive backbone.
  • Monitoring om wereldwijd zicht te houden op het functioneren van de netwerk dienst. Dat wordt 24/7 gedaan vanuit het IPknowledge DPC, Digital Performance Center, in Amsterdam,
  • Eenvoudige VPN-toegang op afstand voor alle gebruikers.
  • Het vervangen van alle firewalls.
  • Een volledig beheerde en veilige wereldwijde connectiviteit oplossing, inclusief WAN-Op technologie voor snelle ERP respons.

Network as a Service

Het IPknowledge OneWAN ‘Network-as-a-Service concept zorgt voor razendsnelle en veilige verbindingen tussen de Bugaboo-sites en gebruikers en toeleveranciers wereldwijd. De SD-WAN oplossing benut redundante internettoegang lijnen van meerdere ISP’s. Resultaten voor Bugaboo zijn naast aanzienlijke kostenbesparingen en flexibiliteit (agility) vooral ook gemoedsrust. Want, IPknowledge OneWAN wordt geleverd tegen vaste, voorspelbare kosten en daar slaap je net zo rustig en zorgeloos van als een klein kind.

Over IPknowledge

IPknowledge levert wereldwijd Internet lijnen en volledig beheerde ‘all-in’ SD-WAN. We zijn netwerk onafhankelijk en leveren SD-WAN inclusief netwerk beveiliging ‘as a Service’ op basis van CATO Networks, Citrix, Cisco (Viptela), Cisco Meraki, Riverbed (Steelconnect & Steelhead), VMware (Velocloud), Oracle (Talari), en Silver peak. Zodat klanten wat te kiezen houden.

”Monitoring en beheer is veel beter geworden met IPknowledge en Cato.
Met ons vorige netwerk waren er elke maand wel storingen en andere issues.
Nu is ons netwerk absoluut stabiel, snel en altijd beschikbaar.”

REIN DROOG, CIO

Over Bugaboo

Twintig jaar geleden heeft Bugaboo een revolutie op het gebied van kinderwagens in gang gezet met innovatieve producten die het leven van ouders veel makkelijker maken. Nog steeds verbeteren zij hun aanbod continu met geavanceerde functionaliteiten en nieuwe producten waarmee je veel meer kunt dan alleen wandelen.

DOWNLOAD CASE STUDY