Problemen met de voormalige SD-WAN leverancier ontstonden omdat alles op papier wel klopte,
maar in de praktijk niet de juiste ‘puntjes op de i’ werden gezet, vertelt Arne.
“Ondanks dat we bijvoorbeeld redundante verbindingen hadden,
werkte de tweede lijn niet die bedoeld is om continuïteit aan het netwerk te geven als er een verbinding uitvalt.
Tijdens de testperiode werkte alles nog goed, maar doordat er verschillende technologieën door elkaar werden gebruikt bleek het failover mechanisme naar de tweede access lijn in de praktijk niet stabiel te werken. Mijn conclusie achteraf was dat verschillende technologieën, met eigen updates, uiteindelijk elkaar gaan bijten doordat ze elkaar niet begrijpen.” 

Arne vertelt tevens dat de wereldwijde transitie om volledig op SD-WAN over te gaan destijds twee jaar in beslag heeft genomen. “IPknowledge heeft samen met Cato Networks binnen slechts drie maanden ons volledige internationale netwerk overgezet naar SASE SD-WAN wat een knappe prestatie is.”

 

ARNE VAN VUUREN
HEAD OF IT OPERATIONS

LEES HET HELE INTERVIEW

”Freudenberg is een wereldleider in hoogwaardige materialen die in meer dan 60 landen over de hele wereld worden verkocht en in Europa, Noord-Amerika, het Midden-Oosten en China worden geproduceerd. Wij ontwerpen en vervaardigen geavanceerde, hoogwaardige materialen. Met Telco MPLS verliep het opleveren van nieuwe locaties of wijzigingen niet altijd even soepel.

De prestaties van het internationale netwerk waren heel uiteenlopend tussen de landen. Het ‘co-managed’ model van IPknowledge sprak ons ​​erg aan. Ik heb nu de controle over flexibiliteit en schaalbaarheid, wat voor ons beter is dan een volledig beheerde omgeving van een traditionele Telco.
We kozen voor IPknowledge omdat ze meer konden bieden tegen een lagere prijs, maar vooral vanwege hun uitstekende service, grotere flexibiliteit en schaalbaarheid. Een kleine organisatie met grote wereldwijde prestaties.”

 

PAUL VISSCHER
HEAD OF INFRASTRUCTURE AND SECURITY

FREUDENBERG CASE STUDY

Maaike vertelt ons tijdens haar presentatie op ons summer event: “We zijn heel blij met IPknowledge en de eenvoudige overstap. Het is makkelijk voor ons en we hebben minder zorgen als IT afdeling. Ze denken met ons mee, staan altijd voor ons klaar en we kunnen echt op hen bouwen.”

MAAIKE VERGOUW
INFORMATION SYSTEMS MANAGER

LEES HIER DE STUDY CASE

Amsterdam, 30 september 2020. Bugaboo sluit overeenkomst met IPknowledge voor een volledig beheerde SD-WAN.

”Ik wilde één betrouwbare partner, niet 20 verschillende contracten, en ik wilde 24 X 7 monitoring uitbesteden. De oplossing moest simpel en duurzaam zijn, en het moest gewoon werken.”

”Monitoring en beheer is veel beter geworden met IPknowledge en Cato. Met ons vorige netwerk waren er elke maand wel storingen en andere issues. Nu is ons netwerk absoluut stabiel, snel en altijd beschikbaar.”

 

REIN DROOG
CIO

”De relatie tussen onze bedrijven gaat terug tot zelfs voordat ik bij Bugaboo werkte. We hebben altijd op IPknowledge-ingenieurs vertrouwd om te werken aan de meest waardevolle componenten van onze netwerkinfrastructuur.

Ze zijn netwerk- en technologie onafhankelijk en begrijpen echt hoe de prestaties van onze bedrijfsapplicaties en wereldwijde samenwerking afhangt van het netwerk. Het is niet meer dan logisch dat we IPknowledge hebben gekozen om ons een volledig beheerde en veilige wereldwijde connectiviteit oplossing te bieden. De IPknowledge OneWAN ‘Network as a Service’ zorgt voor een snelle en veilige verbinding van de Bugaboo-sites en gebruikers wereldwijd.”

BERT GROOT-HULZE
ICT-MANAGER

 

BUGABOO CASE STUDY

“Mazars heeft 11 vestigingen in Nederland, waar 60 partners en ruim 1.000 medewerkers werkzaam zijn.
Wat ik het meest waardeer aan IPknowledge is hun kennis van applicaties en netwerken.
Ze zijn sterk gefocust op onze behoeften als klant. Als onze vertrouwde partner behandelen zij de kostbaarste onderdelen van onze infrastructuur.

Ze spelen zeker Champions League.”

FRANK KEESSEN
IT DIRECTOR

”Darling Ingredients heeft momenteel meer dan 200 locaties verspreid over 5 continenten wereldwijd, met meer dan 10.000 werknemers. Veel van onze planten produceren 24 uur per dag. Toen ik begon als IT Infrastructure Manager, hadden we al een andere partner voor SD-WAN geselecteerd. We hebben IPknowledge (‘IPK’) gevraagd om ons beheerde internettoegang te bieden, aangezien dit erg belangrijk is voor ons bedrijf en de continuïteit ervan.”

 

”Voor de meeste van onze sites hebben we al een primaire lijn, dus hebben we IPK gevraagd om de tweede (‘backup’) lijn te leveren.  Voor bepaalde sites moesten we zo snel mogelijk operationeel zijn, ik ben blij dat IPK ons hier op korte termijn een snelle 4G-lijn kon bieden. Voor sommige sites wordt de snelle IPK-lijn de primaire lijn. De belangrijkste reden dat ik tevreden ben met IPknowledge is omdat ik weet dat ik ze kan vertrouwen.
Niet alleen voor de selectie van de juiste lokale internetlijn tegen de juiste prijs, maar ook voor het leveren, implementeren en onderhouden van de internet-toegangsdienst binnen ons wereldwijde netwerk. Ik heb daarentegen gemerkt dat traditionele telecommunicatie-exploitanten vaak de mentaliteit en houding van een monopolist vertonen, die te star is om aan onze behoeften te voldoen. Vaak zijn ze ook erg duur.”

 

”IPK is onafhankelijk van de Telco’s en Internet Service Providers (ISPs), en doet echt haar best om een ​​alternatief te vinden voor de Telco ‘last-mile’. Ze zijn meer gericht op het voldoen aan onze precieze behoeften op het gebied van connectiviteit, snelheid en uptime. IPknowledge past goed bij mijn IT-afdeling, omdat we nu flexibeler zijn en we ons kunnen concentreren op het beter bedienen van onze bedrijfsvoering. IPknowledge levert de internet-connectiviteit die we nodig hebben.”

 

MANFRED VOSS
IT INFRASTRUCTURE MANAGER

‘Waarom ik tevreden ben over IPknowledge? Het zijn goeie gasten die altijd willen helpen. Het aansluiten van nieuwe locaties was altijd een hoop gedoe en kostte veel tijd. Dit is nu makkelijk geworden, mede ook door de Cato oplossing die erg flexibel is.

Zo kon ik bijvoorbeeld heel snel een offshore boorplatform met 4G connectiviteit aansluiten. Bijkomend voordeel is dat ik veel meer inzicht heb in mijn datastromen, handig bij het analyseren van trends en het snel oplossen van problemen. Als er iets is met een belangrijke verbinding, dan zie ik dat nu meteen!

De Cato ‘Software Defined Perimeter’ (SDP) zorgt voor een ‘Zero-Trust’ aanpak. Bijvoorbeeld om veilig samen te werken met 3rd parties. Praktisch voorbeeld? Voor onze externe contractors hoef ik nu geen laptops meer te regelen: zij benaderen onze interne web applicaties nu via het Cato Clientless portal. Dit webportaal is overigens nieuw, er kunnen nog zaken verder worden verbeterd. Het aansluiten van partner organisaties (toeleveranciers) kan via IPsec of door simpelweg een SD WAN ‘socket’ op te sturen: doosje pakken, aansluiten, en gaan!’

RIEN LEMSOM
IT MANAGER

”Waarom wij voor Network as a Service kozen?
Wij kunnen bouwen op de kennis van IPknowledge, zij denken goed met ons mee.
Tevens zijn ze een one-stop shop, want leveren zowel de overlay (SASE SDWAN van Cato Networks) als underlay connectivity (Internet lijnen).
” 

 

DICK SANGERS
ICT MANAGER

”Waarom ik IPknowledge koos? Ik houd alles in eigen hand, maar kan altijd terugvallen op hun kennis en kunde.
Sinds 1937 is Roba Metals uitgegroeid tot een internationaal bedrijf voor staal, aluminium en RVS, met kantoren en servicecentra in zes verschillende landen.
Ons doel is om weer volledig in control te zijn als het gaat om de verbindingen en ook intern een SLA te kunnen afgeven als het om onze IT infrastructuur gaat.
Inmiddels zijn we overgestapt van MPLS naar Cato SD-WAN, hierdoor hebben naast de hogere bandbreedtes ook een veel beter inzicht, controle en veiligheidsniveau gerealiseerd welke ons IT beheerteam veel beter ondersteunt.

IPknowledge heeft elke vestiging aangesloten met meerdere internetlijnen, redundantie is cruciaal voor de continuïteit van onze bedrijfsprocessen. Tevens gebruiken wij ‘Silver’ support voor netwerk registratie en monitoring. Daardoor konden wij onze open-source performance- (Zabbix) en monitoring tool (Cacti) uitfaseren.
Het is prettig dat alles via 1 partij loopt die ook bereid zijn om actief met ons mee te denken én te ontwikkelen.” 

 

ERIK DE JONG
ICT MANAGER

“IPknowledge is gemakkelijk in de omgang en sluit Mainfreight vestigingen aan door heel Europa op een standaard manier. IPknowledge brengt ons digitale prestaties en beschikbaarheid (uptime), beide essentieel voor de manier waarop Mainfreight zaken doet.”

ROB VERHEIJEN
EUROPEAN IT MANAGER

”Cordaid combineert noodhulp en ontwikkelingshulp om mensen in ’s werelds meest kwetsbare gebieden te helpen verder te gaan dan overleven en waardig te leven. We werken vaak op zeer afgelegen locaties. Ons lokale team is essentieel voor onze bedrijfsprocessen. Transparantie, verantwoording en efficiëntie zijn de sleutelwoorden.”
”Als er geen lokale telecommunicatie-infrastructuur is, kunnen we als laatste redmiddel satellietverbindingen inzetten. Dit beïnvloedt de prestaties van bepaalde bedrijfskritische applicaties. Satelliet is noodzakelijk maar ook duur.”
”IPknowledge levert ons WAN-optimalisatie voor afgelegen locaties in Afrika. De IPknowledge oplossing werd geïntegreerd in ons bestaande Cisco Meraki-netwerk. Nu kan ons lokale team beter gebruik maken van onze financiële applicaties. En we besparen kosten op communicatie via satelliet. Hoe minder we uitgeven aan IT, hoe meer we kunnen geven aan de mensen die het echt nodig hebben!”

 

ROLAND HEELING
HEAD OF ICT

‘VOS Logistics heeft momenteel meer dan 35 locaties in Europa, met rond 3,000 werknemers. IPknowledge levert ons voor alle belangrijke vestigingen door heel Europa backup internet toegang, meestal middels business 4G. Waarom wij voor IPknowledge kozen? In de eerste plaats omdat ze ons als IT afdeling ontzorgen, in de tweede plaats omdat ze dit tegen de scherpste prijs doen. We hebben gekozen voor Edge SD-WAN & Security van een andere partner. ‘

BOB MULDERS
HEAD OF CORPORATE INFRASTRUCTURE & NETWORK

Tijdens een interview met Markus zegt hij het volgende: ‘Als je hulp nodig hebt, waar je zelf niet verder komt, dan zijn ze er voor je. Altijd’

MARKUS MALINA
IT MANAGER

“Videobutler levert hoogwaardige oplossingen voor videoconferenties.
We faciliteren meer dan 21.000 videovergaderingen voor onze klanten. Het is belangrijk dat deze storingsvrij verlopen. Sinds IPknowledge onze klanten met SD-WAN heeft verbonden, hebben we geen last meer van uitvallende verbindingen.
Het voordeel is hogere beschikbaarheid en tevens autonomie, omdat we nu onafhankelijk zijn van de Telco. We overwegen nu om MPLS helemaal te vervangen.”

REMKO BRILMAN
CEO AND FOUNDER