SASE (Secure Access Service Edge) is een cloudgebaseerd beveiligingssysteem dat u helpt om overal, altijd en op elk apparaat veilig toegang te krijgen tot uw applicaties en gegevens.

Wat is SASE?

 

Wat is SASE?

 

Traditioneel gebruikten bedrijven afzonderlijke oplossingen voor netwerken en beveiliging, zoals VPN’s, firewalls en SD-WAN’s. Maar met meer thuiswerkers en cloud computing zijn deze oplossingen minder effectief en moeilijker te beheren.

SASE daarentegen brengt verschillende technologieën samen in één cloudgebaseerde dienst, zoals SD-WAN, beveiligde web gateway, cloud access security broker (CASB) en zero-trust netwerktoegang (ZTNA). Het is dus een meer geïntegreerde en gestroomlijnde benadering van netwerken en beveiliging.

SASE leidt al uw verkeer door een cloudgebaseerd platform dat geavanceerde beveiligingsfuncties biedt, zoals next-gen firewalls, systemen voor inbraakdetectie en -preventie en bedreigingsinformatie. Het gebruikt ook identiteits- en contextgebaseerd beleid om toegangscontroles af te dwingen, zodat alleen geautoriseerde gebruikers en apparaten toegang hebben tot het netwerk en applicaties.

Het beste is dat SASE netwerk- en beveiligingsfuncties consolideert in één cloudgebaseerde service. U krijgt dus meer beveiliging, betere prestaties, minder complexiteit en betere schaalbaarheid. Het is een win-win situatie!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *