SASE (Secure Access Service Edge) is een cloud gebaseerde beveiligingsarchitectuur die op een aantal punten afwijkt van traditionele netwerk beveiligingsmodellen.

Wat zijn verschillen tussen SASE en traditionele netwerk beveiligingsmodellen?

 

verschillen tussen SASE en traditionele netwerk beveiligingsmodellen

Wij hebben de belangrijkste verschillen hieronder benoemd:

Locatie onafhankelijkheid:

Traditionele netwerk beveiligingsmodellen vertrouwen op een veilige zone om uw netwerk te beschermen. SASE daarentegen is ontworpen om overal, altijd en op al uw apparaten veilige toegang te bieden. SASE is niet afhankelijk van een specifieke locatie of perimeter, wat het ideaal maakt als uw bedrijf de strategisch keuze heeft gemaakt om naar een moderne cloud IT omgeving te gaan en daarmee bijvoorbeeld het hybride werken uitstekend kan faciliteren.

Integratie van netwerken en beveiliging:

Vaak vereist integratie en beveiliging van bedrijfsnetwerken meerdere oplossingen zoals VPN’s, firewalls en SD-WAN’s. SASE daarentegen combineert netwerk- en beveiligingsfuncties in één cloud service. Dit maakt het voor uw IT-team eenvoudiger om een uitgebreide beveiligingsinfrastructuur te beheren en te implementeren. Dit betekent ook dat er slechts één aanspreekpunt nodig is voor uw netwerk- en security gerelateerde oplossingen i.p.v meerdere zoals vaak bij traditionele oplossingen het geval is.

Beleid gebaseerd op identiteit en context:

SASE gebruikt identiteits- en context gebaseerde policies om uw toegangscontroles af te dwingen, zodat alleen gebruikers en apparaten die u hebt geautoriseerd toegang hebben tot het netwerk en de applicaties. Traditionele netwerk beveiligingsmodellen zijn vaak gebaseerd op zeer rigide beleidsregels die geen rekening houden met de context van uw gebruikers of apparaten.

In de Cloud:

SASE is een cloud gebaseerde service, wat betekent dat het de kracht en flexibiliteit van de cloud gebruikt wordt om beveiligings- en netwerkfuncties aan te bieden. Traditionele netwerk beveiligingsmodellen hebben vaak on-premise hardware en infrastructuur nodig. Door gebruik te maken van de cloud kan met SASE alles centraal beheerd worden, iets wat normaliter niet mogelijk is bij het traditionele model.

Schaalbaarheid:

We begrijpen dat de behoeften van uw organisatie voortdurend veranderen – SASE is zo ontworpen dat aan de veranderende behoeften van organisaties wordt voldaan en mee kan schalen met de grootte van de organisatie. Traditionele netwerk beveiligingsmodellen zijn vaak minder flexibel en zijn moeilijker te schalen.
Al met al is SASE een moderne netwerk architectuur met daarbij een uitgekiend security raamwerk die het zeer geschikt maakt voor de behoeften van hedendaagse organisaties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *