Echte SASE SD-WAN 24/7 ontzorging gaat om proactiviteit

Case Study BrandLoyalty

Al in een vroeg stadium besloot BrandLoyalty om van een traditioneel MPLS netwerk over te stappen naar SD-WAN. Dat leek in eerste instantie een goede keuze. Er was meer nodig om medewerkers van over de hele wereld op een veilige, stabiele en snelle manier overal te laten werken. Toch ontstonden er onverwachte uitdagingen.
We gingen erover in gesprek met Arne van Vuuren, IT Operations Manager bij BrandLoyalty. Ze besloten, na een aantal intensieve en kritische gesprekken met Cato Networks en IPknowledge, om over te stappen naar een volledig beheerd SASE SD-WAN.

Ontzorging gaat om proactiviteit

Klantcase BrandLoyalty – Cato Networks

 

Ontzorging gaat om proactiviteit

SD-WAN uitdagingen van BrandLoyalty

Problemen met de voormalige SD-WAN leverancier ontstonden omdat alles op papier wel klopte, maar in de praktijk niet de juiste ‘puntjes op de i’ werden gezet, vertelt Arne. “Ondanks dat we bijvoorbeeld redundante verbindingen hadden, werkte de tweede lijn niet die bedoeld is om continuïteit aan het netwerk te geven als er een verbinding uitvalt. Tijdens de testperiode werkte alles nog goed, maar doordat er verschillende technologieën door elkaar werden gebruikt bleek het failover mechanisme naar de tweede access lijn in de praktijk niet stabiel te werken. Mijn conclusie achteraf was dat verschillende technologieën, met eigen updates, uiteindelijk elkaar gaan bijten doordat ze elkaar niet begrijpen.”

Arne vertelt tevens dat de wereldwijde transitie om volledig op SD-WAN over te gaan destijds twee jaar in beslag heeft genomen. “IPknowledge heeft samen met Cato Networks binnen slechts drie maanden ons volledige internationale netwerk overgezet naar SASE SD-WAN wat een knappe prestatie is.” Dit is allereerst hoe BrandLoyalty met IPknowledge in contact kwam:

Op zoek naar een beter alternatief

BrandLoyalty ging zich heroriënteren. Er werd veel energie in een nieuwe RFP gestoken. Het doel was om niet één maar tien stappen vooruit te zetten om volledig toekomstbestendig te zijn. CATO Networks trok de aandacht, voornamelijk vanwege een volledig doorgevoerde Zero-trust aanpak van beveiliging. Arne zegt daar het volgende over: “Cato Networks is de enige Cloud WAN oplossing die als één oplossing wordt aangeboden. Bij andere SD-WAN leveranciers is er maatwerk nodig, vanwege het aan elkaar knopen van meerdere deel-oplossingen. Dat gaat ten koste van de veiligheid, robuustheid en betrouwbaarheid van het netwerk. Tegenwoordig gaat het vooral om slagvaardig zijn en keuzes maken. BrandLoyalty’s kernactiviteit is om de wereldwijde partner te zijn in loyaliteitsprogramma’s voor retailers. We zijn geen IT bedrijf en willen ons geen zorgen maken over ons netwerk. Om onze wereldwijde programma’s internationaal te laten werken moeten we simpelweg op onze verbindingen kunnen vertrouwen, als water uit de kraan. Connectiviteit moet er gewoon zijn, en het moet veilig. Dit lijkt eenvoudig maar zo vanzelfsprekend is dat helaas niet. CATO Networks adviseerde om met IPknowledge in gesprek te gaan.”

“Wat Microsoft biedt voor kantoorautomatisering,
biedt Cato Networks voor het wereldwijde netwerk: het wordt geleverd vanuit de Cloud, inclusief beveiliging.
Voor Zero-trust is er geen betere oplossing”

Wat is de toegevoegde waarde van IPknowledge?

Door het stellen van deze vraag volgde er een mooie discussie. Vooral over de visie van Arne op IT diensten die ‘as a Service’ worden aangeboden. Hij zegt er het volgende over: “Eerlijkheidshalve volgden er een aantal pittige gesprekken met Steven de Graaf, CEO van IPknowledge. Vooral omdat mijn ervaring is dat het bij veel Managed Service diensten gaat om het ad hoc proberen op te lossen van problemen. Als er een probleem zich voordoet en de lampjes ‘op rood’ staan, pas dan wordt er actie ondernomen. Maar aan reactiviteit heeft BrandLoyalty niets, dan is het al te laat. De toegevoegde waarde van IPknowledge is dat zij proactief zijn en in het Digital Performance Center/NOC gebruik maken van een in eigen huis ontwikkelde monitoring schil. Niets is ad hoc of reactief, er is zelfs voorspellend vermogen. Arne bekrachtigt een en ander met deze pakkende uitspraak:

“Wij willen ontzorgd worden qua operationeel netwerkbeheer.
De ‘rest-assured’ belofte van IPknowledge sluit daar goed bij aan.
Ik zoek geen 24/7 NOC (Network Operations Center) voor het genereren van een leuke SLA rapportage.
Ik zocht een Network as a Service (NaaS) leverancier die problemen voorkomt of zelfstandig oplost. Achteraf wil ik eenvoudig kunnen zien wat er is gedaan om escalaties te voorkomen”

Dat betekent dat 24/7 en 365 dagen per jaar er letterlijk altijd ogen gericht zijn op de performance, stabiliteit en veiligheid van alle verbindingen. BrandLoyalty maakt daarnaast ook nog gebruik van Cato Managed Detection and Response.

Het zijn de mensen die het verschil maken

Arne’s visie is dat partners als IPknowledge alleen maar kunnen overleven als er op de werkvloer een mentaliteit van proactiviteit bestaat. Daar wordt het verschil gemaakt. “Aan een strategie of visie heb je helemaal niets als er geen houding bestaat om je als klant vooruit te helpen. Dat is echt wat IPknowledge anders doet, omdat zij succesvol zijn over de as van de operatie. Mijn ervaring is bijvoorbeeld dat grote telecombedrijven star kunnen zijn en er nauwelijks een klantrelatie bestaat als organisaties te groot zijn geworden. Bij IPknowledge begrijpen ze dat je klanten het beste helpt met Network as a Service door pro activiteit, 24/7 bereikbaar zijn en vooral veel energie. Ook is er zeer veel telecom kennis aanwezig om stabiele, betrouwbare en veilige verbindingen te garanderen.

“Agile zijn is veel eenvoudiger met 10 mensen die je echt begrijpen, dan 100 mensen die je telkens doorverbinden”

Resultaten

  • Stabiliteit en rust: Niemand maakt zich zorgen meer dat verbindingen uitvallen.
  • De hoogste graad van netwerk serviceverlening door proactieve monitoring.
  • Een kwaliteitsslag voor gebruikers: Verbindingen die wereldwijd altijd, overal, veilig en snel werken; van kantoor tot thuiswerkplek.
  • Veilige applicaties: Alle wereldwijde Azure applicaties zijn veilig verbonden door het Cato platform wat gebaseerd is op ‘Zero trust’. Daarmee worden organisaties continu beschermt tegen nieuwe cyberdreigingen.
  • Volledige ontzorging: De regie van zowel fysieke lijnen als SASE SD-WAN is volledig in handen van IPknowledge, waardoor de IT afdeling zich kan focussen op applicaties rondom loyalty programma’s.
“Uiteindelijk ben je als IT afdeling faciliterend naar de rest van het bedrijf.
Het is mijn verantwoordelijkheid dat BrandLoyalty collega’s altijd en veilig hun applicaties kunnen gebruiken, waar ook ter wereld.
Ik heb het vertrouwen dat dit met Cato en IPknowledge nu goed is geregeld.”

Over BrandLoyalty

BrandLoyalty is een toonaangevend bedrijf in loyaliteitscampagnes. BrandLoyalty’s kracht ligt in het verbinden van retailers, merk en consumenten. Ongetwijfeld heb je als consument met spaar- of puntenprogramma’s te maken gehad die door hen ontwikkeld zijn. Elke afzonderlijke campagne is een voorbeeld van ‘smart creativity’: een op maat gemaakte mix van data-analyse, technologie, kwaliteitsproducten, storytelling en veel verstand van en liefde voor de retail industrie. BrandLoyalty staat voor ‘happy people, better business’ en opereert wereldwijd vanuit 19 verschillende vestigingen met meer dan 500 medewerkers.

Namens IPknowledge willen we Arne van Vuuren danken voor het delen van zijn ervaringen en prachtige bijbehorende uitspraken.

DOWNLOAD CASE STUDY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *