Vervang uw Telco MPLS-netwerk –
word ‘agile’ met SASE SD-WAN

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Vervang uw Telco MPLS-netwerk

Het Wide Area Network (WAN) van bedrijven is een tientallen jaren oude uitvinding. In de loop der jaren is zijn steeds meer componenten aan het WAN toegevoegd. Naast MPLS (Multiprotocol Label Switching)-connectiviteit bestaat een WAN vaak uit firewalls, VPN concentrators, WAN-Optimizers, Internet access, dedicated cloud links, en oplossingen voor monitoring, rapportage, event-analyse en alarm meldingen. Inmiddels zijn veel WANs zeer complex, rigide en niet bijzonder veilig geworden. Daarnaast zijn WANs veelal kostbaar.

vervang uw Telco MPLS-netwerk

Cloudapplicaties presteren doorgaans beter via het internet, omdat congestie en omwegen dan worden vermeden. Daarom is het lokaal off-loaden van internetverkeer (‘local breakout’, in plaats van het routeren over MPLS naar een centrale breakout) een geweldige manier om de prestaties te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen. Dat is precies wat SD-WAN doet.

Een uitdaging is dan het beveiligen van deze lokale internet breakout. Om deze reden bevatten de meeste SD-WAN-oplossingen een eenvoudige firewall in hun SD-WAN ‘edge appliance’ op de klantlocatie. De SASE-architectuur is feitelijk uitgevonden om dit probleem op te lossen. Als aanvulling op traditionele SD-WAN, sturen de SD-WAN edge appliances al het dataverkeer door naar de SASE cloud, waar de firewall en andere cyber security functionaliteit zich bevindt.

Cyber-security en uptime is belangrijk voor veel bedrijven

Naast cyber-security is beschikbaarheid (‘uptime’) van elke vestiging voor veel bedrijven een belangrijk ander punt van zorg. Feitelijk gaat het hier om borging van levering van bedrijfskritische applicaties op alle vestigingen. Het gaat hier uiteindelijk om de continuïteit van uw bedrijf, deze wilt u niet riskeren. Ook hier biedt SD-WAN technologie uitkomst:

SD-WAN werkt uitstekend om de uptime van uw site verder te verhogen door de ontsluiting met meerdere access lijnen mogelijk te maken. Soms willen IT managers de MPLS lijnen behouden, simpelweg omdat MPLS verbindingen met SLA’s geleverd worden. Hierdoor bestaat op papier een soort garantie, bijvoorbeeld om de aflevering van ERP-applicatie verkeer te garanderen. Op deze manier bezien maakt SD-WAN zowel een uitbreiding als vervanging van MPLS mogelijk. Zodoende wordt SD-WAN vaak in eerste instantie ingezet om de levensduur van MPLS-verbindingen te verlengen: Het internetverkeer wordt lokaal ge-offload en de beperkte MPLS bandbreedte wordt alleen nog voor mission-critical verkeer (zoals bijvoorbeeld ERP) gebruikt.

Hoe dan ook, SD-WAN biedt belangrijke voordelen en kan -zeker met SASE cloud- MPLS volledig vervangen. Het is niet langer nodig om te investeren in MPLS of andere dedicated connectiviteit zoals MICROSOFT EXPRESS ROUTE, of AWS DIRECT CONNECT.

Dedicated verbindingen zijn, ondanks soms SLA-garanties, minder veerkrachtig dan ‘routed’ connectiviteit.

De veerkracht van een infrastructuur op basis van een gerouteerde underlay is hoger, omdat single points of failure worden geëlimineerd. Daarom voegt SD-WAN flexibiliteit, veerkracht en wendbaarheid toe, terwijl de kosten worden verlaagd.

IPknowledge heeft bijna 20 jaar ervaring in het waarborgen van de levering van bedrijfskritische applicaties over wereldwijde netwerken (onder de meest uitdagende omstandigheden). IPknowledge biedt verschillende SASE SD-WAN-oplossingen om ervoor te zorgen dat uw cloud- en datacenter infrastructuur snel en veilig bereikbaar is voor alle gebruikers. Wij helpen u zo de juiste keuzes te maken en de juiste basis te leggen voor uw toekomstige IT-landschap. Citaat van onze klant Freudenberg:

Migratie van MPLS naar
‘OneWAN’ SASE SD-WAN was naadloos,
minder dan 1 seconde downtime per site

Met SASE-cloud MPLS vervangen

Niet zeker of je moet omschakelen van MPLS naar SDWAN? Doe de checklist!

Er zijn een aantal punten heel belangrijk om te checken. Download de checklist om een duidelijk overzicht te hebben voor ondersteuning van de juiste beslissing.

DOWNLOAD WHITEPAPER

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *