Wat is de ROI van een SASE SD-WAN implementatie?

Om de ROI van een SASE SD-WAN-implementatie te berekenen en om een goede businesscase op te stellen om naar SASE SD-WAN te migreren, moeten we kijken naar de Total Cost of Ownership (TCO) van een WAN-netwerk.

Verschillende onderdelen van het WAN-netwerk hebben een impact op de TCO

 

  1. Kosten van netwerkapparatuur: Dit omvat de kosten van uw routers, switches, firewalls, sockets en andere hardware componenten die nodig zijn om het WAN-netwerk tot stand te brengen en te onderhouden.
  2. Service provider kosten: de kosten van de last-mile internetverbinding en wereldwijde backbone die door de service providers worden geleverd.
  3. Installatie- en configuratie kosten: aangezien een WAN netwerk bedrijfskritisch is, is zorgvuldigheid geboden en kost de installatie van de netwerkhardware en software meer tijd en geld. Immers de bedrijfsvoering mag niet worden gestoord.
  4. Beheer- en monitoring kosten: uw uitgaven met betrekking tot het monitoren en onderhouden van het WAN om superieure prestaties en continue beschikbaarheid te garanderen, tevens eventuele uitgaven in verband met het uitbreiden of upgraden van het netwerk.
  5. Trainingskosten: De vergoeding voor het trainen van netwerkbeheerders en eindgebruikers in het effectief en veilig gebruiken van uw netwerk.
  6. Beveiligingskosten: de kosten voor het implementeren en onderhouden van beveiligingsmaatregelen, zoals firewalls, antivirussoftware en systemen voor inbraakdetectie en -preventie.
  7. Downtime-kosten: de kosten van verloren productiviteit en inkomsten als gevolg van downtime of verstoringen van het netwerk.

 

ROI van SASE SD-WAN

6 mogelijkheden tot besparing die SASE SD-WAN kan bieden en meteen een uitstekende ROI kan opleveren

 

 Verlaag de kosten door MPLS verbindingen te vervangen

SASE SD-WAN kan u een betaalbare oplossing bieden door MPLS te vervangen of aan te vullen met last-mile internet connectiviteit, wat resulteert in aanzienlijke kostenbesparingen, afhankelijk van de hoeveelheid MPLS die wordt vervangen en het type internet connectiviteit dat wordt gebruikt. Dit leidt tot directe besparingen en kan daarmee sterk bijdragen aan een goede ROI op een SASE SD-WAN-migratie traject.

Lage implementatiekosten en een snelle implementatie

Met SASE SD-Wan van Cato Networks hoeft u alleen maar een simpele socket aan de “edge” te installeren en deze met het internet te verbinden en is er verder geen lokale ondersteuning nodig. We noemen dit de “zero-touch installatie” waarbij experts op afstand de verdere installatie voor hun rekening nemen.

Kostenbesparing op WAN-hardware en connectiviteit

Met een SASE SD-WAN implementatie kan uw organisatie geld besparen op zowel kosten van de WAN hardware en connectiviteit. Bijv. bij Cato Networks hoeft u alleen maar een socket te installeren.

Netwerkautomatisering en co-managed services

Door over te stappen op Cato’s SASE SD-WAN, kunnen uw kosten worden verlaagd en krijgt uw team controle over netwerk- en security wijzigingen via Cato Networks management applicatie. Als u samenwerkt met een in een SASE SD WAN gespecialiseerde organisatie, krijgt u continu toegang tot gespecialiseerde kennis en middelen, waardoor u zelf minder netwerk expertise hoeft te waarborgen in uw organisatie. Bij uitdagende situaties en moeilijke oplosbare problemen, kunnen uw medewerkers altijd terecht bij de SASE SD-WAN experts.

Kosten van netwerk security

Met Cato Networks heeft u één security policy voor alle “edges”. Als u de extra security modules van Cato Networks koopt, is uw netwerk ongelooflijk veilig. De kans op een ransomware aanval die uw hele bedrijf plat legt is een stuk kleiner en de risico’s om gehackt te worden zijn sowieso aanzienlijk lager door toepassing van security by design principes en zero trust network access.

Downtime kosten

Met een cloud-native wereldwijd gedistribueerde SASE SD-WAN oplossing zoals Cato Networks kan een zeer hoge beschikbaarheid worden geboden, die zelfs beter kan zijn dan MPLS. Wanneer je de juiste setup kiest en kiest voor 24*7 monitoring, kunnen de downtime kosten bijna nul zijn.

Al met al is de business case voor SASE SD-WAN vaak aantrekkelijk. U kunt direct geld besparen op MPLS en traditionele firewalls. Verder zal de innovatieve en veilige opzet van SASE SD-WAN de totale kosten voor het ondersteunen van kritieke bedrijfsapplicaties verlagen en het hybride werken veel beter faciliteren.

Om de kosten, risico’s en voordelen van deze investering beter te begrijpen, interviewde Forrester vijf organisaties die nu SASE SD-WAN van Cato Networks gebruiken. Voor dit onderzoek heeft Forrester de ervaringen van de geïnterviewden samengevoegd en de resultaten gecombineerd in een rapport. U kunt het rapport hier openen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}