Is de migratie van MPLS naar SD-WAN duur?

De migratie van MPLS naar SD-WAN vereist een initiële investering, maar levert op termijn kostenbesparingen op door dat het bedrijfsnetwerk meer flexibiliteit en schaalbaarheid biedt. Het is belangrijk om zorgvuldig rekening te houden met de specifieke vereisten van de organisatie om een goed beeld te krijgen of het waard is om een investering te doen om MPLS te vervangen door SD-WAN en wanneer de investering is terugverdiend.

U kunt onze SASE SD-WAN Price Calculator gebruiken om een schatting te maken wat de maandelijkse out-of-pocket kosten van een bedrijfsnetwerk gebaseerd op SASE SD-Wan zijn.

De kosten van het migreren van MPLS naar SD-WAN zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de grootte van het netwerk, de complexiteit van de migratie en de organisatie zelf.

Hier volgen de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kosten van de migratie en op de besparingen die kunnen worden gerealiseerd door vervanging van het oude netwerk:

  1. Infrastructuur: als een organisatie een verouderde infrastructuur heeft, kan het migratieproces duurder zijn omdat er nieuwe hardware en software nodig is. Als een organisatie echter al over een moderne cloud infrastructuur beschikt, zal ook de migratie naar een SASE SD Wan netwerk goedkoper zijn.
  2. Benodigde bandbreedte: als een organisatie verbindingen met hoge bandbreedte nodig heeft, zijn de kosten van de migratie mogelijk ook hoger. SD-WAN kan een kosten effectieve oplossing bieden voor de vereisten met hoge bandbreedte.
  3. Implementatie strategie: de kosten van SD-WAN-migratie hangen af van de implementatiestrategie die de organisatie heeft gekozen. Een gefaseerde migratiebenadering kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een “big bang” implementatie.
  4. Leveranciersselectie: de kosten van SD-WAN-migratie kunnen ook afhangen van de leverancier die door de organisatie is geselecteerd. Sommige leveranciers leveren een veel betere prijs / kwaliteit verhouding dan andere. In dit kader willen we wel mee geven dat goedkoop soms duurkoop is. Belangrijk is om die leverancier te selecteren die ook voldoet aan de requirements.

Over het algemeen is een migratie van MPLS naar SD-WAN een goede investering, aangezien SD-WAN meer flexibiliteit en schaalbaarheid biedt dan MPLS.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}