Van traditionele WAN
naar wereldwijde
netwerkflexibiliteit in de Cloud

Case Study Freudenberg

Organisaties zijn continue in beweging. Maar om wendbaar (agile) te kunnen zijn is het hebben van een flexibele netwerkinfrastructuur van cruciaal belang. Zeker geldt dat voor organisaties, zoals Low & Bonar, onderdeel van Freudenberg Performance Materials, die internationale vestigingen hebben en over de hele wereld zakendoen.

Van traditionele WAN
naar wereldwijde
netwerkflexibiliteit in de Cloud

Study Case Freudenberg

netwerkflexibiliteit in de CloudDuurzaamheid is troef

Low and Bonar is een onderdeel van Freudenberg en wereldleider in hoogwaardige materialen in allerlei toepassingen voor industrie en civiele techniek met fabrieken in America, Europa, het Midden en China. Sinds 12 mei 2020 zijn zij onderdeel van Freudenberg Performance Materials.

Zij brengen unieke oplossingen voor een breed scala aan markten, in toepassingen die ons hele leven raken en verbeteren. Zij helpen klanten om hun eigen producten en projecten sneller, gemakkelijker, zuiniger en met grotere duurzaamheid te leveren.

Flexibiliteit en schaalbaarheid van de WAN oplossing

Was het verstandig om de relatie van de WAN oplossing voort te zetten, waarvoor in 2013 voor gekozen was? Met deze vraag begon het opstellen van een offerte aanvraag naar meerdere leveranciers in 2018. Een ding was zeker, namelijk dat de wereld van internationale infrastructuren compleet veranderd was.

De eigen IT afdeling te afhankelijk van de huidige leverancier. “Het aanmaken van nieuwe locaties of change requests verliep lang niet altijd even soepel”, is hoe Paul Visscher, Hoofd Infrastructuur en Security van Low & Bonar, het verwoordt. Ook waren de prestaties van het internationale netwerk onderling erg verschillend tussen de landen, met als voorbeeld China waarbij de data eerst langs een door de Chinese staat gecontroleerde firewall gaat.

“Het aanmaken van nieuwe locaties of change requests
verliep lang niet altijd even soepel”

Welke SD-WAN?

IPknowledge bood qua technologie twee alternatieven. Allereerst een ‘standaard’ overlay SD-WAN oplossing met datatransport over voornamelijk het publieke internet aangevuld met dedicated capaciteit voor intercontinentaal datatransport.

Het tweede alternatief was de oplossing van Cato Networks in combinatie met internetlijnen, waarbij het aanvullen van dedicated capaciteit niet nodig is omdat in de Cato dienst het gebruik van een wereldwijde backbone is inbegrepen. Want naast huidige vervanging van apparatuur kon de hogere performance in China door een intelligente rerouting binnen de Cato-oplossing worden gegarandeerd.

De voordelen

  • Circa 30% besparing ten opzichte van de traditionele internationale WAN omgeving.
  • Een grote mate van flexibiliteit. Men kan zelf het beheer en veranderingen doen.
  • Wereldwijde performance van ERP en overige applicaties.
  • Geen afhankelijkheid meer van Telco’s.
  • Bestaande investeringen in internetlijnen kunnen behouden blijven (Voor redundancy).
  • Batchgewijs migreren. Het is een platform waar na het expireren van andere contractenop aangesloten kan worden.
  • Zichtbaarheid en monitoring van de totale internationale netwerkstructuur.
  • Verbetering van de digitale veiligheid.
  • Een goed Engels sprekende helpdesk.
  • Samenwerken op basis van kennisuitwisseling tussen wederzijdse IT verantwoordelijken.

Over IPknowledge

IPknowledge levert wereldwijd Internet lijnen en volledig beheerde ‘all-in’ SD-WAN. We zijn netwerk onafhankelijk en leveren SD-WAN inclusief netwerk beveiliging ‘as a Service’ op basis van CATO Networks, Citrix, Cisco (Viptela), Cisco Meraki, Riverbed (Steelconnect & Steelhead), VMware (Velocloud), Oracle (Talari), en Silver peak. Zodat klanten wat te kiezen houden.

“Flexibiliteit en schaalbaarheid heb ik daardoor letterlijk zelf

in de hand en is voor ons beter dan een volledig gemanagede omgeving

van een traditionele CSP, Communcation Service Provider”

PAUL VISSCHER, HEAD OF INFRASTRUCTURE AND SECURITY

Over Freudenberg 

Freudenberg Performance Materials is een toonaangevende wereldwijde leverancier van innovatieve technische materialen voor een breed scala aan markten en toepassingen, zoals kleding, auto’s, bouwmaterialen, energie, filtermedia, gezondheidszorg, bouwinterieurs, schoenen en lederwaren, evenals specialiteiten.

DOWNLOAD CASE STUDY