Een gezond, simpel en
veilig netwerk met SASE SD-WAN!

Case Study Yakult

Binnen Yakult worden alle keuzes gebaseerd op de uitgangspunten van de founding father / geestelijk vader, Dr. Shirota. Dit betekent dat er gestreefd wordt naar het werken aan een gezonde maatschappij. Waarbij de basisgedachte is, dat voorkomen beter is dan genezen. Dit geldt ook voor de technische keuzes die gemaakt worden bij Yakult.
We gingen in gesprek met Maaike Vergouw, Information Systems Manager bij Yakult Europe B.V. in Almere. We hebben het over de keuze van Yakult Europe voor Cato SASE SD-WAN, aangevuld met internetlijnen, monitoring en de dienst Managed Detection and Response (MDR). Geïmplementeerd en beheerd door IPknowledge uit Amsterdam.

Een gezond,
simpel en veilig netwerk
met SASE SD-WAN

Casestudy Yakult – Voorkomen is beter dan genezen.

simpel en veilig netwerk

Doel 1: Beveiliging

Beveiliging van IT speelt op meerdere lagen. De netwerklaag is wellicht het meest complexe onderdeel, waar het lastig is om grip op te krijgen en te houden.
Het ‘Zero-trust’ principe is dan ook een belangrijk uitgangspunt. Dit om te voorkomen dat er nog onopgemerkte gaatjes zijn, die nog niet gedicht zijn. Want hackers weten deze gaatjes vast te vinden, daar gaan we van uit. Het ‘Zero-trust’ principe is dan ook een belangrijk uitgangspunt.

“Het principe (never trust, always verify) sprak ons dan ook aan. Na gesprekken met IPknowledge, zagen wij in dat een volledig nieuwe netwerkarchitectuur voor ons de beste keuze was om klaar te zijn voor de toekomst. Dit bleek eenvoudiger dan gedacht.”

Doel 2. Vereenvoudiging

Er waren twee belangrijke redenen voor Yakult om het internationale netwerk te versimpelen. Allereerst brengt vereenvoudiging een veiligere netwerkomgeving. Het resultaat is meer overzicht en controle, waardoor mogelijke calamiteiten eerder opgemerkt en opgelost worden. Daarnaast zorgt vereenvoudiging er ook voor dat IT makkelijker meegroeit met behoeften van de business en veranderingen in de wereld.

Voorwaarden bij de keuze voor Cato SASE SD-WAN

Aan wat zou de totaaloplossing voor een gezond internationaal netwerk moeten voldoen? Op deze vraag geeft Maaike een duidelijk antwoord: “Het netwerk is de ruggengraat van je organisatie. Het moet altijd veilig en beschikbaar zijn met een goede performance en flexibel mee kunnen veranderen met de nieuwe behoeften van de organisatie en de security uitdagingen in de wereld. Daarnaast migreren steeds meer applicaties naar de cloud en wordt er vaker thuis gewerkt. Medewerkers moeten overal veilig, betrouwbaar en snel kunnen werken.”

“Yakult Europe heeft gekozen voor Cato SASE SD-WAN,
omdat dit op meerdere lagen IT problemen kan voorkomen.
Yakult is ervan overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen.”

Partnership IPknowledge

Naast de gekozen oplossing is ook de keuze voor een betrouwbare partner belangrijk in het selectietraject. Zo’n keuze neem je voor de komende jaren en IPknowledge paste wat dat betreft goed bij onze IT organisatie.

De samenwerking in het voortraject beviel goed, “het klikte”. Met de wel doordachte implementatie en het commitment van beide kanten is een solide basis gelegd voor een langdurige en prettige samenwerking.

“Onze IT mensen waren in eerste instantie sceptisch over een cloud netwerk,
maar tijdens het vooronderzoek bleken bestaande requirements en alle nieuwe wensen en eisen mogelijk te zijn,
zowel voor de fabriek in Almere, als de kantoren in Europa en niet te vergeten de thuiswerkers.
Alles geconnect via één Yakult Cato Netwerk.”

“De technische mensen van IPknowledge konden goed uitleggen en demonstreren hoe één en ander binnen Cato werkt. Aanvankelijke bedenkingen werden omgebogen door te laten zien wat de voordelen van SASE SD-WAN zijn op het gebied van overzicht, beveiliging en beheer.”

Wat in de klassieke opstelling een hele uitdaging is, zoals lokale internet-breakouts, blijkt binnen Cato een fluitje van een cent. Zo hebben de diverse verkoopkantoren in Europa, nu ieder de eigen land- en taalinstellingen en voorkeuren.
Aanpassingen per gebruikersgroep zijn namelijk eenvoudig te maken vanuit een gebruiksvriendelijke Cato portal”, vertelt Maaike.

“IPknowledge heeft de juiste mensen in dienst om ons te ondersteunen,
niet alleen bij het migratieproject maar ook bij het beheer in ons dagelijks werk.”

Resultaten

  • Veilige en stabiele netwerk prestaties.
  • Volledig inzicht in wat er in het Europese Yakult Netwerk gebeurt.
  • Versimpeling van de infrastructuur en het contractbeheer van internetlijnen.
  • Gebruiksgemak medewerkers.
  • Geen onverwachte beheerskosten.
  • Flexibiliteit in inrichting.
  • Het proactief en preventief beschermen van het Europese Yakult Netwerk.
  • Cato Networks MDR (Managed Detection and Response), te vergelijken met een 24/7 SOC (Security Operations Center).
  • Collega’s die naar Azië reizen kunnen via de Cato backbone razendsnel gebruikmaken van alle Europese applicaties.
  • IT heeft veel meer tijd voor de behoeften van de business.
“Je zit
gelijk op de snelweg van Cato,
waar ook ter wereld”

Over Yakult Europe B.V.

Yakult Honsha werd opgericht in 1955 en is nu een wereldwijd bedrijf dat vooral bekend staat om de kleine flesjes Yakult. Yakult Europe is de productielocatie in Europa en zorgt dat Yakult sinds 1994 ook in Europa beschikbaar is.
Wetenschap ligt aan de basis van Yakult. Dr. Shirota was een pionier op het gebied van microbiologie en in 1955 richtte hij het Yakult Central Institute op, dat baanbrekend onderzoek blijft doen. Samen met het Yakult Honsha European Research Centre wordt gewerkt aan het vergroten van onze kennis over darmgezondheid en het idee dat een gezonde darm tot een lang leven leidt.

DOWNLOAD CASE STUDY

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *