Netwerkprestaties hebben grote impact op de gebruikerservaring en de dagelijkse business. Videoconferenties tussen directieleden van internationale bedrijfslocaties en klanten kunnen er door stilvallen. Ook kan netwerkvertraging leiden tot pijnlijk langzame bestandsoverdrachten van grote mediabestanden zoals CAD of videomateriaal.

Zin in netwerkprestaties
met een Netflix ervaring?

 

netwerkprestaties

 

Hoe kan een moderne digitale organisatie performance voor de eindgebruiker verbeteren, zodat er ook op kantoor, de thuiswerkplek of misschien wel een R&D afdeling een “Netflix” ervaring ontstaat?

Geld investeren in het probleem, of…

Voor het moderne WAN is geld investeren in meer capaciteit of duurdere netwerkapparatuur niet altijd het juiste antwoord. Packet loss en latency zijn de belangrijkste oorzaken van vertraging en deze twee uitdagingen kunnen vaak beter op andere manieren opgelost worden.

Deze vijf technologie tips helpen u om de netwerkprestaties te verbeteren en een Netflix ervaring te bereiken:

Tip 1: Verbeter de prestaties van het lange afstand datatransport

MPLS, het is betrouwbaar maar inflexibel en duur. Door de toename van cloud en mobiele gebruikers neemt de efficiëntie significant af door onder andere backhauling van internetverkeer via een centrale Internet breakout. Bedrijven kozen als alternatief een Internet VPN oplossing met tot gevolg een toename van latency en packet loss. Hier geeft het publieke internet nog weleens problemen, bijvoorbeeld vanwege congestie op IP-peerings tussen partijen.

Door gebruik te maken van een krachtige internationale backbone, zoals die van Cato Networks of Microsoft Azure Virtual WAN verbeteren de prestaties voor de langere afstand en is transport tussen internationale knooppunten door middel van een SLA gedekt.

Tip 2: Optimaliseer de cloudconnectiviteit en zorg voor flexibiliteit

Door toenemend gebruik van clouddiensten groeit het belang van snelle en betrouwbare netwerkconnectiviteit naar de Cloud. Dure premium oplossingen, zoals Azure ExpressRoute of AWS Direct Connect, om cloud connectiviteit te optimaliseren zijn een mogelijke oplossing. Het idee is simpel: een directe verbinding met het cloud datacenter overwint veel van de netwerk uitdagingen met betrekking tot toegang tot de Cloud. Maar is dat wel zo?

De premium oplossingen zijn namelijk niet voor alle cloud applicaties geschikt. Een oplossing die cloud optimalisatie in de onderliggende netwerkinfrastructuur verwerkt is belangrijk, evenals de onafhankelijkheid van een partner om een en ander te orchestreren.

Tip 3: Voorkom packet loss, deal ermee!

Packet loss heeft een negatieve impact op de performance van applicaties zoals ERP- en collaboratie tools. Dit kan het verschil zijn tussen een productief zakelijk gesprek of een onsamenhangende vergadering met losse uiteinden. Er zijn uiteenlopende onderliggende oorzaken. Een oplossing die de impact van packet loss minimaliseert is dan wel zo handig.

Tip 4: Beperk vertragingen van TCP-verbindingen

Fundamenteel voegen TCP-verbindingen (Transmission Control Protocol) meer overhead toe dan hun UDP-tegenhangers (User Datagram Protocol) als de latency toeneemt, bijvoorbeeld op internationale verbindingen. Dit leidt op grote schaal tot scenario’s waarin TCP-verbindingen aanzienlijk trager zijn dan noodzakelijk. Onze oplossing, OneWAN, helpt dit probleem aan te pakken door TCP-verbindingen tussen klanten en servers te laten “denken” dat ze dichter bij elkaar staan en het belangrijke verkeer voorrang te geven. Dit resulteert in een significant snellere overdracht.

Tip 5: Aggregeer de laatste mijl van WAN-verbindingen

Blackouts en brownouts, het respectievelijk wegvallen of het slechter worden van een WAN verbinding, blijven een van de moeilijkste uitdagingen op het gebied van netwerkprestaties. De zogenaamde “last-mile” verbinding naar een locatie kan sterk verschillen in kwaliteit over de hele wereld. Weet u bijvoorbeeld precies hoe de kwaliteit van een glasvezelaansluiting of koperlijn in China of Zuid-Amerika is? Het merendeel van de netwerkstoringen zit meestal in deze ‘last mile’. Door meerdere soorten internetlijnen (fiber, koper, 4G/5G, straal, kabel, etc.) actief samen te voegen bereikt men al snel een hogere beschikbaarheid met betere netwerkprestaties dan MPLS.

 

Netwerkprestaties met een Netflix ervaring?

IPknowledge biedt oplossingen die de betrouwbaarheid van MPLS over een privé-backbone leveren en tegelijkertijd geoptimaliseerde connectiviteit bieden voor cloud en mobiel. Het resultaat is een betrouwbare, efficiënte internationale verbinding zonder de flexibiliteit van SD-WAN op te offeren.

Binnen enkele minuten verbinden we uw bedrijf met wereldwijde cloud datacenters. Bovendien vereenvoudigt de geconvergeerde aanpak de beveiliging en de zichtbaarheid van het netwerk. Dit komt omdat een volledige netwerkbeveiliging stack is ingebouwd in de cloud-native infrastructuur.