Een site survey kan nodig zijn om de reikwijdte en timing van de werkzaamheden te bepalen die nodig zijn om de internettoegang op uw nieuwe locatie te leveren.

Is een site survey verplicht voor internet access?

Is een site survey verplicht voor internet access?

In feite betekent dit dat de verkoper de locatie moet controleren en moet uitzoeken wat er moet gebeuren om uw locatie op het internet aan te sluiten. Denk hierbij aan zaken als uitzoeken waar in het gebouw de beste plek is om het via internet access aan te sluiten, zoals het demarcation punt en eventueel de benodigde bekabeling.

Soms wordt de site survey uitgevoerd door de ISP voordat u zich aanmeldt voor de internet service, zodat u een nauwkeurigere prijsopgave kunt krijgen. Maar door onvoorziene omstandigheden kan het gebeuren nadat u zich al heeft aangemeld en ontdekt u dat er extra kosten zijn waar ze oorspronkelijk niet op hadden gerekend. In dat geval heeft de aanbieder uw toestemming nodig om de extra kosten door te voeren of u kunt zelfs de bestelling annuleren als u deze niet wilt betalen.

Het is belangrijk om op te merken dat er in sommige landen of bij bepaalde kantoorgebouwen extra kosten kunnen zijn verbonden aan een internet aansluting waarvan u aanvankelijk misschien niet op de hoogte was. Dit zou kunnen omvatten:

  • Juridische kosten om bekabelingswerken het demarcation punt te laten bereiken
  • De kosten van bekabeling werkzaamheden zelf (zoals het boren voor het plaatsen van leidingen)
  • Vergoedingen aan de eigenaar van het gebouw om de internetprovider in staat te stellen de installatie en levering van de internettoegang uit te voeren.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *