SASE SD-WAN volgens onze Senior Network Service Engineer

Deze blog had ook kunnen heten: “Even voorstellen Marco Kroes.” We zijn namelijk trots dat hij recent bij IPknowledge begonnen is als Senior Network Service Engineer. Vooral omdat hij ook de klantzijde van SASE SD-WAN kent; voor een internationaal maakbedrijf was hij verantwoordelijk voor de implementatie ervan. Nu helpt hij onze klanten daarmee.

SASE SD-WAN
volgens onze
Senior Network Service Engineer

Senior Network Service EngineerWe lieten een interview met hem afnemen en er volgden een paar interessante uitspraken:

“Het business succes van
IT draait tegenwoordig om versimpeling”

Vroeger ging IT vooral over complexiteit en werd er van alles aan elkaar geknoopt. Met als gevolg dat er ook een (te) grote afhankelijkheid ontstond van allerlei vendoren. Veel factuurrelaties en het managen van bijbehorende contracten en SLA’s waren het gevolg. In dergelijke traditionele IT infrastructuren is de operationele beheerslast daarom vaak erg hoog en daar komt de on-premise hardware nog bij. SASE SD-WAN lost al deze problemen op, zelfs het gedoe wat er altijd bestond rondom firewalls en VPN verbindingen. De veilige toegang voor gebruikers wordt allemaal in de Cato cloud geregeld. Zelfs in China, altijd en overal”, aldus Marco.

“Door concurrentiedruk en korte product lifecycles
is focus noodzakelijk”

Overal waar producten gemaakt worden zie je dat de product lifecycle verkort wordt. Nieuwe producten worden razendsnel opgevolgd en bovendien neemt de concurrentiedruk toe. Dat betekent volgens Marco dat maakbedrijven zich focussen op hun kernactiviteit: Het maken van producten, want daarmee wordt het geld verdiend. “Alles wat buiten de core business valt wordt steeds vaker afgestoten en als service ingekocht. Dat geldt overigens niet alleen voor de maakindustrie, maar ook voor andere branches of marktsegmenten. Het ontwerp, aanschaf, bouw en beheer van veilige internationale netwerken wordt door veel bedrijven niet meer gezien als core-business. Terwijl juist daar mijn passie ligt. Daarom ben ik nu bij IPknowledge aan de slag en bied ik onze klanten graag Network-as-a-Service aan. Ik gebruik de door mij in de internationale maakindustrie opgedane kennis en ervaring tijdens de dagelijkse klantcontacten.”

“Virtueel verbinden is anders dan fysiek”

Traditioneel lagen er fysieke kabels tussen internationale vestigingen. Die kabels bestaan nog steeds. Marco ziet SASE SD-WAN echter als een soort virtuele kabel. “Er wordt binnen de Cato cloud gekeken wat de meest effectieve route is binnen een afgeschermde en veilige omgeving. Bovendien is alles meervoudig redundant uitgevoerd, dus het netwerk heeft een zeer hoog herstellend vermogen en dat gaat volautomatisch. Daardoor kan packet loss nagenoeg worden uitgesloten. Dit is heel waardevol voor het dataverkeer van kritische applicaties. Zo blijft bijvoorbeeld de ERP applicatie wereldwijd continue beschikbaar. Met SASE SD-WAN kan zo een zeer hoge uptime worden gewaarborgd voor elke vestiging, medewerker en 3rd party. Als IT manager hoef je je daarom geen zorgen meer te maken over je netwerk. Samen met de hoge graad van netwerkbeveiliging wordt het voor hem (diezelfde IT manager) ineens mogelijk om snel en flexibel in te spelen op de verzoeken van de business. Denk aan groei door overnames, kostenbesparing en de digitale transformatie van bedrijfsprocessen. Het C-level management wordt bijvoorbeeld echt blij als de IT manager het ERP systeem weet te centraliseren, bijvoorbeeld door het wereldwijd vanuit de cloud te gaan leveren. ”

“Ik spring in een trein die al rijdt”

De reden dat Marco bij IPknowledge wilde werken heeft met ambitie te maken. “In een kleinere organisatie kun je meer van jezelf laten zien door in te stappen op iets wat wel al in beweging is gezet. Met een sterk team help ik om de migraties naar SASE SD-WAN zo geruisloos mogelijk te laten verlopen. Daarnaast is het tof om voor klanten aanpassingen te maken in de Cato cloud, zoals bijvoorbeeld het toestaan van netwerkverkeer van een site in Mexico naar de Azure Cloud in Europa”, sluit Marco af. 

Heb je een vraag voor Marco?

Laat dan je bericht bij hem achter op LinkedIn, stuur hem een e-mail via marco@ipknowledge.net of bel naar +31 88 088 2600.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}