Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Cato Networks is dat door de eenvoudige implementatie de kans op kostenoverschrijdingen minimaal is. Het viel niet mee om scenario’s te verzinnen waarin Cato Networks onverwacht duur uitvalt en u deze tegenvallers dient te verantwoorden.

Wanneer valt Cato Networks duurder uit dan gepland?

Niet duurder uit dan gepland

 

Hierbij een aantal situaties waarbij Cato Networks duurder kan uitvallen:

Wanneer uw veeleisende applicaties veel netwerk verkeer genereren, is het bandbreedteverbruik meestal even hoog. De licenties die nodig zijn voor deze use-cases kunnen duur worden vanwege de rekenkracht die Cato dan ook nodig heeft (voor systemen zoals IPS etc.), wat zich vertaalt in meer verbruik, dus hogere kosten.

  • Cato-prijzen zijn afhankelijk van het piekgebruik aan WAN-bandbreedte. Dus als de toepassing weinig wordt gebruikt maar een hoge pieken heeft qua verbruik dan betaalt u nog steeds de volledige Cato-prijs. Bijvoorbeeld een bedrijfsgesprek waarbij 250 gebruikers deelnemen aan het videogesprek * 1,5 Mbps per gebruiker (video) = 250 Mbps vereist voor dat evenement.

Deze kosten kunnen echter meestal worden beperkt door “off-cloud“ technologie te gebruiken.

  • Cato SD-WAN gebruikt normale internetlijnen om de verschillende kantoren, datacenters, etc. met elkaar te verbinden. In gevallen waarin de huidige infrastructuur gebruik maakt van MPLS, moet u die MPLS-lijnen converteren of nieuwe internetlijnen toevoegen. Dit kan enige downtime of extra kosten veroorzaken (aangezien de MPLS-lijn wordt geconverteerd en dus wordt losgekoppeld van het MPLS-netwerk), maar het zal op de lange termijn de moeite waard zijn en de kosten zullen op termijn lager uitvallen vanwege de annulering of transformatie van de MPLS-lijn. Anders kan dit leiden tot dubbele netwerkkosten bij gelijktijdig gebruik van de twee netwerken.
  • Als u overweegt de huidige WAN-infrastructuur te vervangen door Cato, is het belangrijk om uw huidige architectuur te kennen.

Welke kantoren maken gebruik van welke interne applicaties?

Welke kantoren maken gebruik van welke interne applicaties? Wanneer deze informatie niet of nauwelijks gedocumenteerd is, zal er extra tijd nodig zijn om dit te onderzoeken.

Hoewel Cato het beheer van firewall regels en routing eenvoudig maakt, is het nog steeds noodzakelijk om kennis te hebben van uw huidige infrastructuur. Het eventuele extra onderzoek kost tijd en dat kost weer geld. Het zou zonde zijn om te betalen voor een Cato-licentie en deze niet gebruiken, dit leidt tot onnodige uitgaven voor het netwerk.

  • Hoewel de implementatie van Cato sockets op locatie relatief eenvoudig is en van tevoren kan worden voorbereid, hebt u nog steeds een lokaal contact nodig om Cato sockets remote op locatie te installeren. Als deze locatie niet gemakkelijk bereikbaar is, kan het moeilijk zijn om medewerking te krijgen, wat mogelijk tot vertragingen kan leiden. Cato heeft bijvoorbeeld een beperkte footprint in bepaalde delen van het Afrikaanse continent. De benodigde interne afstemming kan dus vertraging veroorzaken en een goede voortzetting van de implementatie in de weg staan.
  • Het is altijd een moeilijke beslissing voor een bedrijf om vestigingen te sluiten, maar als het toch nodig is, wilt u er zeker van zijn dat u niet meer betaalt dan nodig is. Bij Cato Networks zijn de abonnementskosten vast, wat betekent dat u zelfs in dit geval nog steeds dezelfde abonnementskosten betaalt tot het einde van de contractperiode. Wel is het soms dan mogelijk om te schuiven met de Cato licenties waardoor er geen extra licenties hoeven te worden aangeschaft.

Omdat Cato geen upfront investering vereist, is het relatief een betaalbare oplossing voor bedrijven met weinig vestigingen. Voor een retailbedrijf met veel locaties, maar een lage winst per locatie en een laag risicoprofiel per locatie, kunnen de kosten evengoed wel oplopen. Cato lost dit op door kortingen te bieden voor 100+ site-implementaties.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *