Als uw team SASE (Secure Access Service Edge) wil implementeren, moet het een alomvattende aanpak volgen die rekening houdt met uw netwerkinfrastructuur en beveiligingstechnologieën.

Wat is het stappenplan van een SASE implementatie?

 

Wat is het stappenplan van een SASE implementatie?

De implementatie van SASE omvat meerdere stappen, waaronder de volgende:

Beoordeel uw huidige infrastructuur

Ten eerste moet u uw huidige netwerkinfrastructuur (WAN / LAN en cloudconnectiviteit) beoordelen om eventuele zwakke plekken te identificeren.

Uw zakelijke vereisten bepalen

Uw team moet het eens worden over een reeks zakelijke vereisten en de zakelijke vereisten voor SASE definiëren om ervoor te zorgen dat het op één lijn ligt met uw doelstellingen.

Weten wat voor SASE architectuur je nodig hebt

Vervolgens moet u een SASE-architectuur ontwerpen en die componenten selecteren die passen bij uw vereisten, zoals ZTNA, SD-WAN, CASB en SWG. Niet alleen de nieuwe componenten, maar u moet ook rekening houden met alles uit uw bestaande structuur dat u wilt behouden.

SASE-componenten implementeren

Nu uw team weet wat welke architectuur u wilt implementeren, gaan we over tot de implementatie zelf, die bestaat uit installatie en aansluiten van de edge-hardware, het configureren van netwerkinstellingen en de integratie met bestaande beveiligingstools. De implementatie moet passen bij de gedefinieerde architectuur.

Organisatorisch beleid opstellen

Het opstellen van organisatorisch beleid zal u helpen het aanvaardbare gebruik van cloud-toepassingen, toegangscontroles en beveiligingsvereisten te definiëren. Dit beleid en de eerder besproken bedrijfsvereisten moeten op één lijn liggen. Zorg ervoor dat u dit beleid communiceert aan alle medewerkers en belanghebbenden, zodat zij klaar zijn voor de verandering.

Monitoring voor een soepel verloop

Zodra SASE is geïmplementeerd, moet u het bewaken en beheren om ervoor te zorgen dat het voldoet aan uw bedrijfsvereisten en beschermt tegen beveiligingsrisico’s. Dit kan inhouden dat het netwerkverkeer voortdurend wordt bewaakt, bedreigingen worden opgespoord en incidenten worden aangepakt.

Het implementeren van SASE is een grote investering en een stevige organisatorische verandering, dus is het verstandig om samen te werken met een SASE expert, zoals IPknowledge, om te helpen met het ontwerp, de implementatie en het beheer van SASE.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *