10 x wereldwijd kosten besparen op uw MPLS netwerk

10 x wereldwijd kosten besparen op uw MPLS netwerk

Deze week hadden we een online bespreking met de directie een groot internationaal bedrijf. De uitdaging; De enorme kosten van netwerken voor alle vestigingen gaan gewoon door, terwijl iedereen thuis aan het werk is. Dat kan anders, sterker nog, dat moet anders! Want, volgens een recent artikel van de NOS zijn kantoren door corona met een katapult het digitale werken ingeschoten en zullen bedrijven op een significante manier anders gaan werken.

2020 is nu al een keerpunt

Achteraf zijn er altijd keerpunten te benoemen in onze maatschappij in de manier waarop we met elkaar samenleven, samenwerken en zakendoen. Vooraf keerpunten benoemen is complexer, maar dat er nu serieus wat aan de hand is in de wereld hoeven we aan niemand uit te leggen. Er dient zich daarbij ook een nieuwe zakelijke uitdaging aan; terwijl wereldwijd kantoren tijdelijk of langdurig sluiten wordt de IT infrastructuur nog betaald op basis van kantoorwerkplekken. Het keerpunt betreffende thuiswerken is dat het koudwatervrees eraf is. Tegelijkertijd is er omzet weggevallen, waardoor er een noodzaak is om kosten te besparen. Tevens zult u voorbereidingen willen treffen voor als de economie weer aantrekt. De consequenties op het gebied van kosten heeft u waarschijnlijk al ervaren, of u zit er middenin. Dit artikel laat zien waar de winst te behalen valt.

MPLS is een protocol van voor het digitale tijdperk, terwijl de organisatie iets anders vraagt

Het huidige MPLS netwerk is ideaal voor communicatie binnen de “muren” van het bedrijf, maar veel minder geschikt om met moderne communicatiemiddelen zoals Teams, Zoom en Webex te communiceren of toegang te hebben tot alle bedrijfsprocessen. En precies daar liggen kansen om aanzienlijke kosten te besparen en medewerkers bij hun dagelijkse werkzaamheden beter en vanaf elke werkplek te faciliteren.

Waar zitten de hoge kosten?

U betaalt voor de capaciteit van de IT infrastructuur op kantoor, terwijl uw kenniswerkers thuiswerken en deze capaciteit niet of nauwelijks gebruikt wordt. Ook worden in veel gevallen extra kosten gemaakt voor goede verbindingen naar thuiswerkplekken. Daarnaast kunt u tijdens uw inventarisatie, om kosten te besparen, erachter komen dat er helaas meerjarige contracten zijn afgesloten met een telecomprovider zonder flexibiliteit. Tot slot willen we wijzen op de vaak aanzienlijke facturen die u maandelijks ontvangt van leveranciers om de security van uw infrastructuur te garanderen.

De oplossing

CIO’s en IT managers zullen momenteel, afhankelijk van de sector waarin zij zich bevinden, een toenemende druk ervaren om de kosten te verlagen en bestaande resources flexibel in te zetten. Die oplossing bieden wij met onze SD-WAN oplossing OneWAN. Het is ‘Network-as-a-Service’ als alternatief voor uw MPLS netwerk, Security infrastructuur en User VPN oplossingen.

10 gebieden waar u kosten bespaart

IPknowledge heeft aantoonbare kostenbesparingen tot wel 50% gerealiseerd op bestaande IT infrastructuren. Dit zijn tien gebieden waarop kostenbesparingen kunnen plaatsvinden:

  1. U benut goedkope breedbandverbindingen die uw MPLS lijnen vervangen.
  2. Dure routers, firewalls, VPN-concentrators, WAN-accelerators en andere ingewikkelde apparaten zijn niet meer nodig in uw internationale netwerk, want alle onderlinge connectiviteit komt voortaan in de Cloud samen.
  3. Network-as-a-Service betekent dat uw netwerkconnectiviteit afneemt zoals u met cloud computing en storage gewend bent. U betaalt alleen op basis van feitelijk verkeer en heeft een volledig schaalbare oplossing van 500 tot 500.000 medewerkers.
  4. U hoeft niet te investeren in (over)capaciteit die vrijwel nooit benut wordt
  5. U kunt eenvoudig opschalen zodra er medewerkers zijn die vaker op kantoor willen werken.
  6. Omdat het veilig leveren van alle kantoorapplicaties aan thuiswerkers een integraal onderdeel is van uw nieuwe WAN, kunnen dure IT security contracten van diverse leveranciers vaarwel worden gezegd.
  7. U bent niet afhankelijk meer van langdurige contracten zonder flexibiliteit van telecomproviders
  8. U bespaart op kosten voor monitoring en beheer omdat IPknowledge een geïntegreerde oplossing levert.
  9. Uw nieuwe WAN voorkomt onverwachte schadeposten door malware, ransomware en andere hacks. De security is volledig, wereldwijd en centraal geregeld, en altijd up-to-date. U heeft controle zonder ook maar 1 ‘softwarepatch’ uit te voeren!
  10. Tot slot verliezen medewerkers geen tijd meer vanwege trage verbindingen.

Kosten besparen door de complexiteit weg te nemen!

Het gaat om de vereenvoudiging zoals Gartner al schreef en we in deze blog bespraken. Verwijder uw MPLS netwerk, verwijder firewalls en bijbehorende beheerscontracten, verwijder Netwerk visibility en monitoring tooling en bijbehorende werkzaamheden, verwijder Dedicated Cloud links zoals Azure Expressroute of AWS Direct Connect, verwijder VPN concentrators, verwijder integratiekosten van verschillende netwerk, security en remote access componenten.

Loopt uw MPLS contract binnenkort af?

Dan is het nu het moment om samen uw kostenbesparing te berekenen. Neem hier contact met ons op. We onderzoeken vrijblijvend de mogelijkheid of er geld vrijgemaakt kan worden om slimmer te besteden. Zelfs als medewerkers weer terug naar kantoor gaan is dit een kostenbesparend alternatief om in elke situatie, goed of slecht, het digitale werken nationaal of internationaal te faciliteren.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}