MPLS en firewalls naar de Cloud? Van ‘Do It Yourself’ naar ‘Pay It Yourself!’

MPLS en firewalls naar de Cloud? Van ‘Do It Yourself’ naar ‘Pay It Yourself!’

Het legacy MPLS netwerk en bijbehorende componenten naar de Cloud brengen is voor veel CIO’s en IT managers van internationale organisaties een behoorlijke uitdaging. Het moeten voldoen aan de verschillende wensen van de wereldwijde vestigingen en een over de aardbol verspreid mobiel personeelsbestand zorgen voor hoge kosten en complexiteit in het snel, veilig en efficiënt kunnen beheren van het bedrijfsnetwerk. Het goede nieuws? Het kan echt anders!

Vereenvoudiging is key!

Het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner is er duidelijk over; “De complexiteit is de vijand van beschikbaarheid, veiligheid en wendbaarheid (agility)”, is wat zij erover schrijven. Gezien de explosieve groei van de hoeveelheid digitale data, (onder andere door AI) het toenemende aantal cyberaanvallen en de versnelde ontwikkeling van technologie wordt daarom deze vraag steeds serieuzer; kunnen we het als IT afdeling allemaal nog wel zelf?

Recente berichten in de media rondom het veilig beheren van netwerken laten een verontrustend beeld zien. Het ‘zeker weten’ of bijvoorbeeld een verbinding in China wel veilig is en het beheren van allerlei verschillende contracten rondom wereldwijde verbindingen kan bij CIO’s en IT managers voor slapeloze nachten zorgen.

Het alternatief: Alles in één gedirigeerde cloudoplossing

Wat zou het in tijd en geld betekenen als het niet meer noodzakelijk zou zijn om tientallen verschillende point solutions te beheren? Het alternatief waar je rustiger van slaapt is één oplossing waarmee alle vestigingen, cloudapplicaties en duizenden medewerkers in een veilige cloudomgeving verbonden zijn. Met als zeer belangrijk voordeel dat al het verkeer tussen gebruikers en applicaties qua digitale performance geoptimaliseerd wordt en er sprake is van ‘built-in’ security. Dat is wat we ‘Pay It Yourself’ noemen. IP Knowledge levert jouw bedrijfsnetwerk ‘as a Service’, met de aansprekende en duidelijke naam: ONEWAN. Hoe het werkt en welke voordelen het nog meer oplevert? Hier vind je de aansprekende video van onze partner CATO Networks.

Binnenkort te verwachten…

Organisaties helpen om op een andere manier naar IT te kijken zit in onze kernwaarden. We willen inspirerend zijn, de kosten van IT beheer sterk terugdringen, veiligere wereldwijde netwerken bieden en ervoor zorgen dat gebruikers waar ook ter wereld een uitstekende digitale performance ervaren. Daarom hebben we besloten om regelmatig onze kennis, expertise en ervaringen te delen. We hopen dat je deze informatie bij jouw uitdagende werkzaamheden in de IT kunt gebruiken.

Nu al iets doen aan teveel complexiteiten?

Neem contact met ons op als je meer wilt weten over ‘Pay it Yourself’. We bespreken graag een aantal inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}