De tsunami van verandering in wereldwijde netwerkbeveiliging

De tsunami van verandering in wereldwijde netwerkbeveiliging

De toekomst van netwerk security is in de Cloud, volgens het gerenommeerde onderzoeksbureau Gartner. De contouren van bedrijfslocaties vervagen en applicaties en services worden meer en meer geleverd vanuit de Cloud. Waar de grote veranderingen plaatsvinden en welke uitdagingen opgelost worden met netwerk security in de Cloud leest u hier.

Digitaal zakendoen gaat via apps

Steeds meer cloud geleverde apps worden wereldwijd gebruikt door gebruikers op mobiele apparaten. De realiteit is dat eindgebruikers applicaties lang niet altijd overal veilig kunnen consumeren. Met als belangrijke reden dat het netwerk en de netwerkbeveiligingsarchitecturen verouderd zijn, feitelijk omdat zij niet Cloud native zijn.

Internationale netwerken worden merkonafhankelijk, maar wat vinden grote merken daarvan?

Gartner zegt het volgende: “In een moderne onderneming zijn gebruikers, apparaten, applicaties en clouddiensten overal. Daarom moet veilige toegang ook overal mogelijk zijn”. Dit vraagt om optimale flexibiliteit, beschikbaarheid en toegankelijkheid van netwerken en hun beveiliging.

Grote wereldwijde security software aanbieders zijn over het algemeen gewend geweest om “koop meer van wat wij bieden” te prediken. En dat zien we nu nog steeds gebeuren. Deze aanbieders stappen nu en masse over naar levering vanuit de Cloud. Echter gaat het hier vaak nog steeds over hun oorspronkelijke on premise beveiligingssoftware, die nu dan in de Cloud draait. Maar is dat dan de juiste oplossing? Het is in elk geval niet cloud native, maar een beetje zoals dvd-spelers in een datacenter plaatsen en het vervolgens een Netflix service noemen. U koopt slechts een virtueel exemplaar van wat u jarenlang al had.

Een cloud native multi tenant architectuur snakt naar extra veiligheid

Als meerdere gebruikers toegang moeten hebben tot vele apps vanuit multi cloudomgevingen dan zal er ergens een monitoringsysteem moeten zijn die bewaakt tegen bedreigingen in de vorm van malware. Hoe meer organisaties wereldwijd overstappen naar SaaS applicaties, zoals Microsoft Office 365, hoe groter de vraag om de digitale veiligheid internationaal te garanderen. Zeker voor de CIO’s van internationaal opererende ondernemingen is dit een steeds grotere uitdaging.

De eindconclusie

Grote organisaties die de cloudbeveiliging structureel goed willen inrichten hebben daar een speciaal gebouwde architectuur voor nodig. In een eerder blog toonden wij al de de video waarin duidelijk wordt gemaakt dat blijven voortbouwen op huidige internationale netwerkstructuren niet alleen kostbaar en complex is, maar ook de digitale veiligheid niet ten goede komt.

Met dank aan Gartner

Dat onze oplossing door Gartner gezien wordt als mogelijke winnaar ten opzichte van on premise software exploitanten is een groot compliment. We leveren leveranciersonafhankelijke wereldwijde performance, zijn klaar voor de app gedreven moderne wereld en bewaken uw internationale netwerk 24/7 vanuit ons DPC, Digital Performance Center, in Amsterdam. Dat is de manier waarop we de grootste verandering in wereldwijde netwerkbeveiliging waar willen gaan maken.

Is your global network also ready for Cloud?

Als u een Gartner account heeft dan kunt u het Gartner rapport “The future of network security is in the Cloud” downloaden. Natuurlijk kunt u ook contact met ons opnemen, dan stellen we u het rapport beschikbaar en vertellen we desgewenst ook graag meer over onze klantcases.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}