De overeenkomst tussen pakketjes en IP-pakketjes…

De overeenkomst tussen pakketjes en IP-pakketjes…

“Een vrachtpakketje is te vergelijken met een IP-pakketje, want zonder goede infrastructuur komen ze allebei in de file terecht en komen ze te laat aan op de eindbestemming”. Deze pakkende uitspraak is van Rob Verheijen, IT Manager Europe bij de wereldwijd logistieke dienstverlener Mainfreight. Hij heeft een verantwoordelijke baan, onder andere omdat Mainfreight binnen 4 tot 5 jaar wil verdubbelen naar 85 locaties in 13 verschillende landen. Voor het regelen van internetlijnen in een groot aantal landen koos hij voor IPknowledge en dit is waarom:

Internet is lang niet overal vanzelfsprekend

De groeiambitie van Mainfreight kan alleen bereikt worden als er in alle landen een stabiele infrastructuur is en er internetlijnen aanwezig zijn met een hoge digitale performance. Zonder dat kunnen vrachtwagens niet gaan rijden, schepen niet varen en blijven warehouses leeg. Bij het regelen van internetlijnen komt echter meer kijken dan de meeste mensen in eerste instantie zouden denken. “In Nederland mogen we gelukkig zijn met onze infrastructuur, de bouw van onze huizen en de stand van onze technologie, maar in andere landen is dat allemaal niet vanzelfsprekend”, vertelt Rob. Maar er kan meer aan de hand zijn. In Manchester (UK) bleken er bijvoorbeeld advocaten nodig te zijn omdat een eigenaar van een aanpalend gebouw toestemming moest geven voor het aanleggen van een internetlijn.

Klantcase: Mainfreight: De overeenkomst
tussen pakketjes en IP-pakketjes…

IP-pakketjeGeen gedoe en focus op wat belangrijk is

Rob is er heel duidelijk in: “Internet moet er gewoon zijn en ik wil er geen gedoe van hebben. Niet omdat het niet belangrijk is, maar wel omdat we er zijn om de business te helpen, o.a. met het leveren van de juiste applicaties. Daarnaast vragen internationale IT projecten veel van mijn tijd en aandacht.” Daarom ging Mainfreight op zoek naar één centraal aanspreekpunt die alle contracten van internetlijnen moest gaan managen en beheren. Telecom onafhankelijkheid bleek later een belangrijke rol te spelen, maar er was iets wat op voorhand aansprak tijdens de gesprekken met IPknowledge.

Gelijkwaardige business ethics

Binnen de cultuur van Mainfreight heerst een ‘alles is mogelijk mentaliteit’. Dat betekent dat menselijke waarden zoals rechtdoorzee zijn, afspraken nakomen en uitdagingen op tijd willen oplossen enorm belangrijk zijn. “Gewoon datgene doen wat je beloofd hebt”, is hoe Rob het verwoordt. Daarin bleken twee partijen elkaar te vinden.

“IPknowledge staat naast de klant, windt er geen doekjes om als er problemen zijn, belt proactief op als er iets is en lost problemen razendsnel met een paar gespecialiseerde mensen op. Corporate of ambtelijk gedreven organisaties passen niet bij ons als het om internetlijnen gaat, want die kunnen niet in ons tempo meebewegen”

Het resultaat van onze samenwerking

Internetlijnen voor België, Duitsland, Engeland, Nederland, Roemenië en Rusland worden allemaal gemanaged en beheerd door IPknowledge. “Door hun jarenlange ervaring in de telecom industrie weten, zij als onafhankelijke partij, ook de juiste mix te vinden tussen kosten en digitale performance. Het is de verwachting dat we ook het managen en beheren van internetlijnen voor nieuwe vestigingen bij hen in beheer gaan geven”, sluit Rob af.

Over Mainfreight

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener die klantspecifieke en bij voorkeur geïntegreerde warehousing, transport- en distributieoplossing biedt voor haar klanten. Mainfreight blijft haar wereldwijde positie versterken, met vestigingen in Nieuw-Zeeland, Amerika, Australië, Azië en Europa. Klanten van de Mainfreight Groep kunnen rekenen op:

  • Een “alles is mogelijk” houding;
  • Een verplichting tot het op tijd en schadevrij leveren van vrachtzendingen en tot het snel en eerlijk oplossen van eventuele problemen, wanneer die zich voordoen;
  • Verbetering van de service via herinvesteringen in mensen, faciliteiten, apparatuur en technologieën.

Dankwoord

Namens IPknowledge willen we Rob Verheijen bedanken voor het delen van zijn ervaringen.

Download: IPknowledge internet toegang brochure

Toegang tot internet is voor elk bedrijf onmisbaar. Bovendien is de snelheid die de eindgaebruiker ervaart afhankelijk van veel factoren.
Er zijn steeds meer mogelijkheden, (lokale) internet service providers en varianten beschikbaar.

DOWNLOAD BROCHURE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}