Cyberweerbaarheid steeds belangrijker | Interview Johan Stins

Cyberweerbaarheid steeds belangrijker | Interview Johan Stins

IPknowledge levert al bijna 20 jaar connectiviteit en performance-visibility oplossingen voor Internationale bedrijven.
Momenteel worden deze oplossingen volledig beheerd geleverd: ‘Network-as-a-Service’, feitelijk een fully-managed secure SD-WAN.

 

CRO (Chief Revenue Officer) Johan Stins ziet de vraag naar deze oplossing groeien, maar merkt ook groei in de behoefte naar veilige verbindingen naar de Cloud.

Cyberweerbaarheid steeds belangrijker

“COVID-19 heeft de digitalisering van de maatschappij enorm versneld”, aldus Johan Stins. “Maar ook is cybercriminaliteit enorm gegroeid. Volgens de Nederlandse politie is het aantal gevallen verdubbeld in 2020. Denk hierbij aan ransomware-aanvallen, DDOS aanvallen, maar ook de Solarwinds hack of het lek in Microsoft Exchange dat eerder dit jaar bekend werd gemaakt. Bedrijfsdata wordt gestolen of gegijzeld middels ransomware. Veel hackers hebben het nu opbedrijfsnetwerken gemunt.”

Fully managed secure SD-WAN

Vanwege bovengenoemde bedreigingen ziet Johan Stins dat steeds meer bedrijven kiezen voor van het internet afgeschermde, beveiligde Virtual Private Networks (VPN). Niet toevallig een service die IPknowledge levert, een zogenaamd fully managed secure SD-WAN. ‘Veel bedrijven proberen nog om internet en cloud te vermijden. De filosofie van IPknowledge is juist om het te omarmen, maar dan wel op de juiste manier’. Security by Design is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Aansluiting bij aanpak Cyberweerbaarheid

De Cyber Security Raad heeft recent het rapport Integrale aanpak Cyberweerbaarheid uitgebracht met vijf belangrijke speerpunten. IP Knowledge richt zich op speerpunt 4, veilige processen en infrastructuur: het beveiligen van vitale processen om de kans en impact van disruptieve gebeurtenis als gevolg van cyberaanvallen zo veel mogelijk te voorkomen en de schade ervan te beperken.

Integrale aanpak door toepassing van SASE

IPKnowledge neemt het beheer en beveiliging van de netwerk infrastructuur volledig over door middel van de door IPknowledge ontwikkelde fully managed secure SD-WAN service. Uitgangspunt hierbij is de Security Access Service Edge (SASE) architectuur zoals deze door Gartner is gedefinieerd.

‘De cloud is niet beperkt qua rekenkracht en is daardoor uitermate geschikt om de juiste inspecties en controles uit te kunnen voeren”. Dit is het uitgangspunt van
de ‘SASE’ architectuur, waarvoor steeds meer bedrijven kiezen, omdat het zo compleet is, en tegelijkertijd zo simpel.

Neem als voorbeeld de SASE privé netwerk infrastructuur van onze partner Cato Networks: deze biedt momenteel 70 knooppunten over de hele wereld. Deze knooppunten zijn onderling verbonden en vormen samen feitelijk de ‘Service Edge’ van jouw bedrijf. Het enige wat je als klant nog hoeft te regelen: een veilige en betrouwbare verbinding naar deze ‘Service Edge’.

De meerdere fysieke firewalls worden zo vervangen door 1 wereldwijde firewall ‘in de cloud’. Alle verkeer is wereldwijd inzichtelijk en wordt bovendien streng gecontroleerd op inbreuk van buitenaf. Vestigingen en medewerkers verbinden zodoende gemakkelijk en veilig naar de bedrijfsapplicaties, of het nu gaat om On-prem, PaaS (Azure, AWS), of SaaS (O365, SAP).

Door gebruik te maken van meerdere, geografisch gescheiden paden via het internet en de kracht van cloud te benutten, worden hackers die het bedrijf als hun doelwit hebben al snel buitenspel gezet.’, aldus Johan Stins.

Twintig jaar netwerkvisilibity en -security expertise

Dankzij de 20 jaar ervaring met netwerk performance visibility / security, eigen ontwikkelde tooling en een cloud native toepassing van het SASE concept biedt IPknowledge een fully managed secure SD-WAN oplossing. Dit sluit goed aan bij de huidige behoefte van internationaal opererende bedrijven die op zoek zijn naar een complete en veilig internet-based infrastructuur tegen een gunstige prijs.

Interesse in de expertise van IPknowledge? Neem dan contact met ons op en krijg een vrijblijvend adviesgesprek met een van onze netwerk en security experts.

Download brochure: IPknowledge’s Network-as-a-Service brochure

Dit whitepaper gaat dieper in op wat SASE is: een architectuur transformatie van bedrijfsnetwerken en -beveiliging. Dit stelt IT-teams in staat om digitale bedrijfsprocessen allesomvattend, flexibel en aanpasbaar te ondersteunen.

DOWNLOAD BROCHURE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}