Is ICT outsourcen aan een alleskunner wel verstandig?

Is ICT outsourcen aan een alleskunner wel verstandig?

Laatst kregen wij een klant toegewezen, via een internationale netwerkleverancier van ons, die zijn bestaande IT partner ging verlaten. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee, maar het zette ons wel aan het denken. Waarom lukte het niet met de bestaande IT partner? Het blijkt alles te maken te hebben met goedbedoeld menselijk gedrag. Iets wat iedereen kan overkomen, maar waardoor organisaties en daarmee hun klanten wel onderuitgaan.

De valkuil van overal ‘ja’ op zeggen
Organisaties die met hun kennis en expertise IT diensten ofwel ‘Managed Services’ aanbieden lopen het risico om in een valkuil te lopen. Als zij de klant eenmaal aan boord hebben dan komt deze logischerwijs met aanvullende verzoeken. Bijvoorbeeld: ‘We willen graag ook oplossing x,y en z, kunnen jullie deze leveren, beheren en opnemen in de bestaande overeenkomst?’ De partner zal vaak in de verleiding komen hierop in te gaan om de klant ten dienst te zijn. Natuurlijk ook omdat dit extra omzet oplevert of men het interessant vindt te experimenteren met nieuwe technologie. Wat de redenen ook zijn, een IT leverancier kan op die manier al snel buiten de eigen comfortzone gaan opereren.

Een voorbeeld
Stel uw IT afdeling is ingericht als regieorganisatie. Uw kantoorautomatisering, serveromgeving en IT helpdesk zijn daarom uitbesteed bij een traditionele System Integrator (SI), die gespecialiseerd is in werkplekbeheer. Uw firewalls zijn eveneens uitbesteed, aan een Managed Services Provider (MSP), gespecialiseerd in cybersecurity. Tevens neemt u connectiviteit af van meerdere Telco’s. Omdat u steeds meer applicaties uit de Cloud gebruikt, bent u op zoek naar een SD-WAN, maar dan wel ‘volledig beheerd’. U bent tevreden met alle leveranciers op hun eigen vakgebied, maar wie vertrouwt u als het gaat om de aanschaf, bouw, en het beheer van een volledig managed SD-WAN?

Het spreekwoord “Schoenmaker blijf bij je leest” kan ook omschreven worden als vaker ‘nee’ durven zeggen, waardoor outsourcingspartners in hun kracht blijven. Door steeds de juiste partners te kiezen en hen maximale waarde te laten toevoegen creëert een CEO of CIO een strategisch concurrentievoordeel voor de organisatie. Met de beste bedoelingen zien wij echter dat ICT organisaties zich vaak met van alles willen bezighouden, maar het specialisme daardoor verdwenen blijkt te zijn. Onze conclusie is dat AaaS, “Alles-as-a-Service” nu eenmaal niet bestaat.

Voor echte ‘as a Service’ is focus nodig!

Nee, wij leveren geen werkplekken en uw Multi & Hybrid cloud oplossingen gaan wij ook niet beheren. Wel zijn al die oplossingen pas iets waard als er een snel, veilig en betrouwbaar internationaal netwerk is. Dit is een specialisme waar wij jarenlange ervaring hebben. Hier ligt onze focus en passie.

Is ICT outsourcen
aan een alleskunner
wel verstandig?

Network as a Service

U, en/of uw IT partner, kunnen bij ons terecht voor alle vragen met betrekking tot de juiste keuze van de architectuur en connectiviteit die bij uw applicatielandschap past, zodat iedereen op afstand kan werken en er wereldwijd altijd 24/7 en er 365 dagen per jaar toegang is. Het resultaat van onze Network-as-a-Service is dan ook dat ERP systemen, Office 365, CRM applicaties en alle andere bedrijfsprocessen in beweging blijven en bij uitval van lijnen geherrouteerd worden. Dat betekent geen zorgen meer over de continuïteit, veiligheid en performance van het bedrijfsnetwerk.

Ons advies
Het outsourcen van ICT activiteiten en gebruik maken van ‘as-a-Service-modellen’ werkt goed om de focus op de digitale transformatie van uw business te vergroten. Door de beschikbaarheid van SD-WAN technologie is het heroverwegen van uw internationale netwerk en de bijbehorende partners de moeite waard. Het wereldwijde netwerk is echter het zenuwstelsel van uw bedrijf, het fundament, en daarmee een cruciale factor om elke andere IT investering probleemloos te laten renderen. Het is niet zoals het leveren van een service of werkplek. Behandel het daarom apart is ons advies. Uw netwerk en security omgeving verdient daarnaast een frisse en onafhankelijke blik, zonder andere belangenverstrengelingen.

Tot slot
IPknowledge is gesprekspartner voor internationaal opererende organisaties, maar ook zijn wij een klankbord voor IT organisaties of System Integrators. Bijvoorbeeld voor als zij uitdagingen ervaren met betrekking tot de digitale performance, veiligheid of toegankelijkheid van de door hen geleverde applicaties. Waar ook ter wereld lossen wij dit graag op.

Ook voor u?

Vrijblijvend gesprek?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}