“Hacks on the beach”

We komen weer terug van vakantie, hebben van onze rust genoten en gaan weer met volle energie aan de slag. Maar in de tussentijd was er een hacker die op zijn of haar vakantieadres een prima verbinding had. Er werd ‘doorgewerkt’, de 24/7 cyberdreigingen blijven, aangewakkerd door het gegeven dat hacken voor hen steeds interessanter wordt. Het hybride werken kent namelijk lang niet altijd een goed security beleid, vooral omdat hybride werken voor veel organisaties relatief nieuw is.

 

Hacks on the beach

Hacks on the beach

Hybride werken is uitdagend qua digitale veiligheid

Ook als ‘het oude normaal’  weer zou bestaan rennen we niet allemaal terug naar kantoor. Hybride werken, zowel thuis als op kantoor, is iets wat in veel gevallen blijft. Zo zijn er organisaties die ‘het kantoor’ vooral nog zien als een ontmoetingsplek om creatief met elkaar te denken en een nieuw idee vorm te geven. “Werken kan thuis” vinden zij. Maar hoe veilig is dat thuiswerken eigenlijk?

Beleid en bewustwording is noodzakelijk

Wie ‘het altijd en overal’ werken belangrijk vindt zal opnieuw de beveiligingsvereisten onder de loep moeten nemen. Werknemers kunnen met klanten communiceren ook buiten de muren van het bedrijfsnetwerk om. Sterker nog, dat gebeurt steeds vaker. Daarom zal er beleid gemaakt moeten worden over wat wel of niet acceptabel is. Daarnaast zullen medewerkers bewust gemaakt moeten worden van cyberdreigingen. Denk daarbij aan phishing en applicaties die u beter niet kunt gebruiken of installeren. Ook verouderde privé hardware zonder software updates, die zakelijke gebruikt wordt, kan voor ernstige problemen zorgen. Dat soort problemen lossen wij niet op. Wel weten we alles over het gebruik van veilig internet en veilig inloggen op het bedrijfsnetwerk.

Moderne infrastructuur en architectuur ondersteunt het hybride werken

IPknowledge biedt met haar OneWan Network-as-a-Service de benodigde moderne infrastructuur voor het hybride werken aan. Veel van de gebruikte applicaties staan tegenwoordig in de cloud. Waar voorheen via een VPN verbinding toegang gegeven werd aan het hele netwerk kan dit met SASE SD-WAN nu veel beter en veiliger worden ingeregeld.

Drie belangrijke voordelen van SASE SD-WAN

  1. Het maakt niet uit waar de werknemer werkt. Of dit nu op kantoor is, bij een productievestiging in China, thuis of vanaf het vakantieadres in Curaçao. Overal gelden dezelfde security policies. Men hoeft dus geen rekening meer te houden met de locatie.
  2. Gebruikers krijgen alleen toegang tot de applicaties waarop zij recht hebben en verdere toegang van het bedrijfsnetwerk is afgeschermd. Een belangrijke onderdeel van SASE is ‘Zero Trust Network Access’. Dat betekent dat, door de extra identificatie van de gebruiker, de toegang beter geregeld wordt. Het netwerk wordt beduidend veiliger gemaakt. Dit geldt dus ook voor externe eindgebruikers (3rd party access).
  3. Het maakt  niet uit of de werknemer intern of extern (3rd party access) is. Oftewel maximale beveiliging door Security by Design.

IPknowledge adviseert Cato Networks

Er zijn inmiddels veel ‘SASE’ aanbieders, maar als u kiest voor maximale flexibiliteit en veiligheid, dan kiest u voor een cloud native SASE SD-WAN provider met een eigen wereldwijd netwerk. Zodat u ook vanaf uw vakantieadres bij het dichtstbijzijnde knooppunt in kunt loggen. Als u ook nog eens eenvoudige beheert wens, dan komt u bijna altijd uit bij Cato Networks. Door de geïntegreerde oplossing van Cato Networks is het toevoegen van een nieuwe vestiging, of een nieuwe thuiswerker, zeer eenvoudig. Ook na de implementatie heeft u er geen omkijken meer naar, mede omdat IPknowledge al het beheer van u kan overnemen.

De verbinding als belangrijk basisingrediënt

Terug naar de thuiswerkplek. Weet u zeker dat uw collega’s op hun privéadres een veilige internetverbinding gebruiken? Of loggen zij in via het onbeveiligde wifi-netwerk van de buren? Het geeft slechts aan dat veilig internet een belangrijk basisingrediënt is om op thuiswerkplekken veilig te  werken.

Uitdagingen van het internet

Veilig internet is voor veel organisaties iets ongrijpbaars. Het is onzichtbaar en u weet lang niet altijd zeker of een cybercrimineel uw data naar een verkeerde locatie gerouteerd heeft. Daarom is het zo belangrijk dat netwerken 24/7 en 365 dagen per jaar bewaakt worden door hooggekwalificeerde netwerkoperators.

Ter overweging

Wellicht is het nu het moment om het basisingrediënt, de veilige verbinding, niet meer zelf te monitoren en te managen. Dan heeft uw organisatie meer tijd en gelegenheid om ervoor te zorgen dat het toenemende aantal applicaties en apparaten ook veilig functioneren. Daardoor ‘hacks on the beach’, of vanaf andere plekken, voorkomen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}