Het nieuwe studeren, werken en leren van jonge Network Software Engineers

Het nieuwe studeren, werken en leren van jonge Network Software Engineers

Het is wellicht even wennen, voor iedereen die vroeger ouderwets in de schoolbanken zat. Tegenwoordig kan men namelijk leren zonder docenten en toch een prachtige carrière tegemoet gaan.

Het nieuwe studeren, werken en leren
van jonge Network Software Engineers

Er is zelfs geen vooropleiding voor nodig, het studeren mag in eigen tempo via een college die ook nog eens 24/7 bereikbaar is: Het Codam Coding College. Collegegeld kennen zij niet, wel een peer-to-peer learning systeem. Dit college werd opgezet door Corinne Vigreux, tevens oprichter van het bekende TomTom.

IT werk in overvloed! Maar…

Het Codam Coding College heeft een belangrijk doel voor ogen; het oplossen van de enorme vraag naar goed geschoolde software developpers. Wij zijn trots dat we waardevolle ‘Codammers’ bij ons op de werkvloer hebben die letterlijk meebouwen aan ons succes bij klanten. Zij geven ons elke dag nieuwe inzichten en zienswijzen en houden ons scherp in een sterk veranderende markt. Daarom gingen we eens met Luc en Merlijn, allebei jonge Network Software Engineers, in gesprek:

Luc van Vlokhoven
“Iedereen gebruikt het internet, iedereen zit constant op z’n telefoon, maar niemand weet echt hoe het werkt. Dat vind ik juist interessant! Ik ben daarom erg geïnteresseerd in de combinatie tussen software en netwerken die door SD-WAN geboden wordt. Als ik in de code kan duiken en iets nieuws heb kunnen bouwen heb ik een toffe dag gehad. Software Defined is namelijk wat een oud WAN netwerk innovatief maakt.”

Merlijn van Engelen
“Vanuit één IT team en vanuit één locatie kan men tegenwoordig een heel wereldwijd netwerk managen. Dat is goedkoper, de communicatie is beter en het kan gewoon veel eenvoudiger dan vroeger. Als er bijvoorbeeld een hackaanval plaatsvindt kan met software gelijk een update uitgerold worden naar alle apparaten over de wereld. Ik had ook bij een traditioneel telecom bedrijf kunnen werken, maar dat is een stuk minder spannend dan bij een jong en dynamisch bedrijf waar je met nieuwe technologieën kunt werken en waar nog heel veel groei in zit.”

 

Luc en Merlijn vertellen het u zelf
Luc van Vlokhoven en Merlijn van Engelen stellen zich graag aan u voor in bovenstaande video. Zij geven hun onbevangen blik op de nieuwe wereld van netwerken waarin we ons met software begeven. Of zoals Merlijn het zegt: “Je hoeft niemand meer op locatie te hebben om apparatuur te configureren…”

Zo eenvoudig kan het zijn.

Wat voor service is “Network as a Service?”

Dat vertellen we u in deze korte video. Maar klanten kunnen dat nog beter duidelijk maken. Daarom vertelt Rob Verheijen, IT Manager Europe bij Mainfreight, zijn verhaal in deze blog. Hij heeft geen gedoe meer met het regelen van internetlijnen wereldwijd en kan zich focussen op belangrijke IT projecten.

Download de brochure IPknowledge Network as a Services

Dit whitepaper gaat dieper in op wat SASE is: een architectuur transformatie van bedrijfsnetwerken en -beveiliging. Dit stelt IT-teams in staat om digitale bedrijfsprocessen allesomvattend, flexibel en aanpasbaar te ondersteunen.

DOWNLOAD BROCHURE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}