Hoe combineert u met SASE SD-WAN veiligheid en gebruiksgemak?

De meeste mensen hebben geen idee waar op de wereld hun data wordt opgeslagen, zelfs niet in welk land hun applicaties draaien. Hetzelfde geldt voor organisaties. Daar waar in het verleden een WAN, Worldwide Area Network, gebouwd werd om fysieke locaties veilig met elkaar te verbinden gaat veel data tegenwoordig het internet op. Met als gevolg dat het internet steeds belangrijker wordt voor enterprise datatransport, of zelfs mission-critical.

Hoe combineert u
met SASE SD-WAN veiligheid en gebruiksgemak?

SASE SD-WAN veiligheidMobiele medewerkers gebruiken multi clouddiensten

Hoe kunt u als CIO of IT manager de juiste balans maken tussen veiligheid en gebruiksgemak? Dat is een van de grootste uitdagingen van dit moment. Medewerkers ervaren het gemak van een groot aantal clouddiensten, kunnen altijd en overal werken en hebben toegang met hun smartphone tot waardevolle klant- en bedrijfsgegevens. Dit gebruiksgemak verhoogt uiteraard de productiviteit, maar wat zijn de risico’s? Welke impact heeft dit op de veiligheid van uw bedrijf?

Lees hier hoe en waarom onze klant BrandLoyalty voor SASE SD-WAN heeft gekozen.

 

Terug naar traditioneel is geen optie

Een ding is zeker: een traditioneel WAN is niet gebouwd en ingericht voor mobiele medewerkers die clouddiensten gebruiken, dus is er een moderner alternatief nodig. Maar er is nog iets anders. Organisaties moeten tegenwoordig agile zijn, razendsnel kunnen inspelen op verandering. Dat kan alleen maar met een netwerk dat flexibel met je meebeweegt. Doordat we als consumenten verwend worden met indrukwekkende prestaties door applicaties zoals Netflix verwacht men ook steeds meer van de bedrijfsapplicaties. Zoals bijvoorbeeld een hogere bandbreedte of betere performance. Dergelijke wensen hebben direct invloed op het Programma van Eisen voor uw beveiligings infrastructuur.

SASE SD-WAN als veilige oplossing

Wie een veilig SD-WAN oplossing wil kiest voor SASE SD-WAN. Daarbij is allereerst uw SD-WAN voorzien van een Next-Generation Firewall. Dat betekent dat applicatiecontrole, anti-malware en inbraakpreventie worden toegevoegd aan traditionele firewall-VPN combinaties. Bovendien is het interessant dat je met SASE SD-WAN één platform hebt voor de end-to-end beveiliging van het hele internationale netwerk.

Daarnaast monitoren we 24/7 en 365 dagen per jaar op mogelijke kwetsbaarheden in het netwerk of verdachte handelingen die afkomstig zijn van specifieke apparaten. Daardoor wordt er door ons proactief gereageerd op cyberaanvallen, zoals de Kaseya megahack in 2021. Tot slot wordt er bij onze Cato Networks SASE SD-WAN oplossing Zero Trust Network Access toegepast, waar u desgewenst meer over kunt teruglezen in deze blog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}