Ga er eens rustig voor zitten, want alles om u heen moet al steeds snel, sneller, snelst. Het interessante is namelijk dat er tijd gewonnen wordt als er vaker nagedacht zou worden over de rol van netwerk performance. We zijn immers als mens een groot gedeelte van de dag online actief. Tijdwinst en de daarmee verhoogde productiviteit is de eerste reden om in netwerk performance te investeren, maar we hebben nog 6 andere redenen opgeschreven.

 

7 redenen
om in Netwerk Performance
te investeren

in Netwerk Performance te investeren

Reden 2: Het voorkomen van ergernis

Slecht presterende of trage systemen of niet snel werkende applicaties, zijn voor gebruikers een bron van ergernis. Een test: Hoe voelt u zich als het minuten duurt om iets te downloaden of erger nog als een internetverbinding niet werkt? We denken het antwoord te kennen… Ergernis voorkomen betekent klachten en gezeur voorkomen, zodat er meer tijd overblijft voor leuke of interessante dingen met elkaar.

Reden 3: Het kunnen voldoen aan SLA’s

In een SLA, Service Level Agreement, kan een ICT dienstverlener bijvoorbeeld beschreven hebben dat er een beschikbaarheidsgarantie moet zijn van 99,8% is voor de geleverde diensten. Continuïteit en betrouwbaarheid is immers van groot belang voor klanten. Maar is er sprake van 100% beschikbaarheid met een traag netwerk?  De Quarterly Service Review wordt dan een stuk uitdagender is onze eenvoudige conclusie.

Reden 4: Netwerk Performance levert businesskansen op

Hierbij kan het gaan om positieve ervaringen van klanten, bijvoorbeeld omdat uw website razendsnel werkt. Daardoor haakt een (nieuwe) klant niet vroegtijdig af. Maar net zo goed om het kunnen geven van snelle antwoorden op klantvragen. Die antwoorden worden door een betere netwerk performance namelijk eerder gevonden.

Reden 5: Bestanden en applicaties worden steeds zwaarder

Netwerk performance kan uitdagend zijn als op verouderde verbindingen online vergaderd moet worden. Het is u vast weleens overkomen dat een Microsoft Teams,- Google Hangouts- of Zoom sessie bij iemand niet goed werkte. Ook zien we steeds meer video en beeldmateriaal in applicaties ontstaan die nu eenmaal meer megabytes of gigabytes bevatten dan tekst.

Reden 6: Het dataverkeer per gebruiker neemt toe

Het gaat bij de toename van dataverkeer niet alleen om de jaarlijkse groei van het aantal smartphones, maar ook om IoT, Internet of Things. Steeds meer producten, zowel in de zakelijke als privé omgeving, worden aan het internet gekoppeld. Daardoor kunnen er plotseling performance problemen ontstaan. Voor het realiseren van optimale digitale prestaties in organisaties bieden we daarom Network as a Service aan. Zodat de zowel de netwerkbeveiliging als performance waar ook ter wereld gegarandeerd wordt.

Reden 7: Investeren in moderne Netwerk Performance levert kostenvoordelen op

Terugkomend op de eerste zin waarin we snel, sneller, snelst beschreven… Bij onze SASE SD-WAN oplossingen wordt rekening gehouden met ‘Quality of Service (QoS)’. Dat betekent dat de bandbreedte, dus de performance, afgestemd wordt op de basis van de belangrijkheid van de applicatie. We noemen het ‘nooit betalen voor performance als het niet echt nodig is’. We beschreven het al eerder in deze blog.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *