Extra budget in 2022? 6 redenen om in een cloud-based Managed Netwerk te investeren

September 2021. De vakantie is voorbij, de budgetrondes komen er weer aan. Welke initiatieven gaan opgestart worden voor 2022 en welke kosten zijn daaraan verbonden? IT projecten blijken altijd weer een aanzienlijk percentage van het budget op te eisen.

Extra budget in 2022?
6 redenen om in een
cloud based Managed Netwerk
te investeren

Wordt het nu ook tijd om iets aan de fysieke laag te gaan doen? Door afscheid te nemen van MPLS, routers, firewalls, VPN-connectors, WAN-accelerators en te kiezen voor een moderne cloud based SASE SD-WAN houdt u in ieder geval IT budget over voor andere innovatieve projecten. Tevens kan kostbare tijd worden bespaard omdat netwerkbeheer en operationele werkzaamheden eenvoudig kan worden uitbesteed. Dit is waarom:

Reden 1: Het gebruik van goedkopere breedbandverbindingen

SD-WAN oplossingen worden geleverd met goedkopere en algemeen beschikbare internetverbindingen. Dat betekent kosten besparen op dure huurlijnen die u bij MPLS nodig heeft. We rekenen u graag deze besparing voor, want ook in de beschikbaarheid van wereldwijd betaalbaar internet ligt onze expertise. Bijkomend voordeel is dat u niet langdurig aan contracten van leveranciers gebonden bent.

Reden 2: Geïntegreerde netwerk beveiliging en één policy voor alle endpoints

Omdat er bij MPLS geen geïntegreerde beveiliging beschikbaar is stijgen de kosten om het bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen. Bij SASE SD-WAN komen de geavanceerde beschermingsmaatregelen tegen cybercriminaliteit samen met het netwerk omdat deze oplossing vanuit de cloud geleverd wordt. Een cloud-based netwerk wordt standaard geleverd met Next Generation Firewalls (NGFW): centraal beheerd, wereldwijd gedistribueerd. Voor elk ‘end-point’ (Datacenter, Cloud-tenant, kantoor, fabriek, vestiging, thuiswerker) gelden dezelfde policies. Dat betekent dat IT afdelingen geen kostbare uren meer besteden aan het inrichten van dure routers, firewalls, VPN-connectors, WAN-accelerators en andere dure en tijdrovende apparaten. Met managed cloud based SASE SD-WAN heeft u deze zorgen eenvoudigweg niet.

Reden 3: Performance geleverd op basis van belangrijkheid

Bij MPLS maakt u hoge kosten, omdat de bandbreedte wordt afgestemd op de performance van het geheel aan applicaties. Daarentegen wordt bij SASE SD-WAN rekening gehouden met ‘Quality of Service (QoS)’. Dat betekent dat de bandbreedte, dus de performance, afgestemd wordt op basis van de belangrijkheid van de applicatie. Nooit betalen voor performance als het niet nodig is, zou u het ook kunnen noemen.

Reden 4: Een hoge beschikbaarheid

Met welke kosten krijgt uw organisatie te maken  als het netwerk tijdelijk uitvalt? Dat is de vraag die hierbij hoort. De beschikbaarheid van SASE SD-WAN is extreem hoog en de redundantie kan naar wens worden aangepast. In alle situaties zal bij uitval van een verbinding het netwerkverkeer door een andere verbinding worden overgenomen. Zonder dat u het merkt is de continuïteit gewaarborgd.

Reden 5: Besparing op operationeel beheer

De fysieke laag, het netwerk, moet er altijd zijn. Voor een MPLS netwerk is veel kennis nodig om dit te beheren en dat maakt duur (OPEX). Daarentegen bij een moderne cloud based SASE SD-WAN oplossing heeft u de flexibiliteit om inrichting van operationeel beheer te optimaliseren. Sommige taken voeren uw eigen medewerkers uit en andere taken belegt u bij IPknowledge. U bereikt het maximale resultaat tegen een aantrekkelijke prijs. IPknowledge heeft daar ruime ervaring mee. Dit doen wij we op verzoek 24/7 en 365 dagen per jaar.

Reden 6: Minder facturen van datacenters

Organisaties met meerdere vestigingen opereren in de meeste gevallen in hybride omgevingen. Dat betekent dat er naast de MPLS-verbindingen ook van clouddiensten gebruikgemaakt wordt, zoals bijvoorbeeld Microsoft Office 365 en Azure. In die gevallen worden alle gegevens, workflows en transacties, teruggestuurd naar datacenters voor de verwerking, opslag en herverdeling. Met een SASE SD-WAN-oplossing kunnen de maandelijkse facturen sterk verlaagd worden.

Weten waarop u nog meer kosten kunt besparen?

Lees deze aanvullende blog of neem vrijblijvend contact met ons op om uw besparing samen te berekenen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}