Stop het gepuzzel met internetlijnen en bespaar!

Stop het gepuzzel met internetlijnen en bespaar!

Internet. Het is als water uit de kraan en iedereen denkt dat het er zomaar is. Dat geldt misschien wel voor een thuisnetwerk, maar de IT manager of CIO kan er voor de organisatie behoorlijke kopzorgen over hebben. Veel IT afdelingen hebben de laatste tijd een enorme krachtsinspanning verricht om alle collega’s aan het werk te houden. Maar is al dat gepuzzel wel nodig?

De macht van grote telecom organisaties (telco’s)

Om met de deur in huis te vallen; een second opinion over de manier waarop internet toegang voor de organisatie is ingericht kan zeer lucratief zijn. Zo hebben we recent voor een klant meer dan vierduizend euro per maand kunnen besparen toen bleek dat er onzinnig veel geld werd uitgegeven bij een grote telco aan het voorkomen van mogelijke congestie c.q. verstoppingen in het toegangsnetwerk naar het internet.

Internetlijnen en bespaar!

Het mogelijke risico bleek zo klein en niet op te wegen tegen de aantoonbare besparing. Daarom zorgen wij ervoor dat u zelf niet hoeft te puzzelen. Wij bieden uw organisatie voor élke locatie optimaal Internet Access (IA) die aansluiten op uw specifieke gebruikseisen. Dat betekent concreet dat wij voor elk van uw vestigingen, als onafhankelijke partij, de beste provider contracteren, zonder dat u zelf met een wirwar aan contracten komt te zitten. Maar we puzzelen nog meer voor u uit, namelijk:

De wirwar aan mogelijkheden

De toegankelijkheid, snelheid en beschikbaarheid van uw bedrijfsnetwerk faciliteren kent vele mogelijkheden. Neem alleen al de uitgebreide mogelijkheden voor glasvezel die in vele varianten door lokale providers beschikbaar worden gesteld. Maar ook consumentenproducten zoals bijvoorbeeld xDSL via koper en kabel breedband (via coax) kunnen de prestaties van uw bedrijfsnetwerk sterk verhogen, tegen beperkte kosten. Voor afgelegen vestigingen is mobiele internettoegang via 3G, 4G of 5G een economisch alternatief voor straalverbinding. Maar weet u zeker wat de juiste keuze is? Tot slot een nog complexere puzzel:

Internationale uitdagingen

Ervoor zorgen dat een internetlijn in Nederland werkt is meestal niet zo’n grote uitdaging, hoewel er dus wel grote verschillen zijn in performance en bijbehorende kosten. Anders wordt het op plaatsen in de wereld waar de internet infrastructuur achterloopt bij datgene wat wij hier gewend zijn. Daarbij wordt de vanzelfsprekendheid van toegang tot internet op de proef gesteld. En dat is niet alleen in opkomende landen zoals India en China. Zelfs in grote buurlanden als Duitsland en Frankrijk kunt u voor uitdagingen komen te staan. Hoe zorgt u er dan voor dat uw organisatie toch internationaal verbonden blijft? Nederland als handelsland is immers compleet afhankelijk van stabiele wereldwijde verbindingen.

Onze ‘drie musketiers’ lossen de puzzel op!

Bart Hendriks, Manager Business Operations, weet alles op het gebied van mobiel en 4G en 5G technologie. Dat komt onder andere door zijn ervaring als Manager Mobile Innovations bij KPN. Bert-Jan Kamp, onze CTO, heeft met zijn jarenlange ervaring onder andere bij KPMG, een schat aan informatie opgebouwd over de manier waarop applicaties op een slimme en kostenefficiënte manier kunnen werken. Tot slot Steven de Graaf, Managing Director. Hij kent als geen ander de internationale Telecomwereld onder andere door zijn Europese verantwoordelijkheid bij Tata Communications. Bedrijven die erachter zijn gekomen dat internetlijnen geen commodity zijn weten ons daarom gelukkig steeds vaker te vinden. Ons team breidt zich uit en we zullen u binnenkort laten kennismaken met nog meer mensen die recent ons team versterkt hebben.

Stop met zelf puzzelen

Wij hebben geconstateerd dat veel organisaties nog regelmatig kampen met connectiviteitsproblemen en matige, vooral ook inflexibele dienstverlening van traditionele internet service providers (ISP’s) met netwerken die wisselende prestaties leveren. Zullen we dat van u overnemen? Desgewenst kunnen wij ook al uw internetlijn(en) ook onder monitoring brengen, zodat de beschikbaarheid en kwaliteit van de dienst kan worden bewaakt.

NB: In deze veel gelezen eerdere blog hebben we duidelijk gemaakt hoe ook op traditionele MPLS netwerken bespaard kan worden

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}