Hoe CIO’s tevreden werknemers houden en behouden? Zo!

Hoe CIO’s tevreden werknemers houden en behouden? Zo!

Recent verscheen op CIO.com een interessant artikel met de aansprekende titel “Werknemerstevredenheid nu belangrijker dan ooit.” Het gaat onder andere over de verwachtingen die werknemers van de (thuis)werkplek hebben, het faciliteren van persoonlijke merkvoorkeuren, zoals Apple of Android, maar ook over het feit dat millennials minder loyaal zijn aan hun werkgever. Het zette ons aan het denken…Wat kan er nog meer gedaan worden om werknemers tevreden te houden?

Het kantoor als leuke plek voor inspiratie

Wordt het nieuwe kantoor een inspirerende ( en koele) plek thuis of nabij huis? Veel werknemers gingen de laatste tijd weer naar kantoor om de warmte te ontvluchten. Een goede airco en internetverbinding zijn daarom twee absolute vereisten. Een modern kantoor heeft niet veel meer nodig, toch?

Eenvoudige toegang, altijd en overal, op elk apparaat (BYOD)

Medewerkers willen zelf bepalen vanaf welke plek zij werken en ook met welk apparaat. De CIO is verantwoordelijk dat dit altijd op een veilige manier gebeurt. De tijd is echter voorbij van het zelf moeten installeren van de juiste VPN clients, VPN sleutels die medewerkers kwijtraken, het kiezen van de juiste VPN concentrator in het juiste datacenter en het invullen van steeds wisselende cijferreeksen. Tevreden medewerkers krijgt u door de manier van toegang tot het netwerk zo eenvoudig mogelijk te maken.

Samenwerken met ZZP’ers of andere externe partners

Samenwerkingsverbanden worden flexibeler. Werkzaamheden worden vaak toevertrouwd aan ZZP’ers of vaste specialistische partners. Maar hoe geeft u hen veilig toegang tot bepaalde data, systemen, of applicaties binnen uw bedrijf? Los van uw medewerkers willen ook externen hun eigen laptop kunnen gebruiken, of het type van hun voorkeur (BYOD). Werknemers zullen meer tevreden zijn als ook externe partijen op een veilige en plezierige manier kunnen samenwerken.

Snelle toegang tot alle applicaties

Zonder Cloud zou de wereldwijde economie tijdens deze crisisperiode stilgevallen zijn. Publieke Cloud applicaties zoals de Google G Suite of Microsoft Office 365 zijn niet meer weg te denken en werken, mits er goede Internetverbindingen zijn, altijd en overal. Maar geldt dit ook voor alle overige bedrijfsapplicaties? Tevreden werknemers willen makkelijk toegang tot de complete digitale workspace waarin zij dagelijks werken. Dus ook razendsnel toegang tot bijvoorbeeld CRM- of ERP systemen. En…is dat gelukt?

Nooit meer wachten bij de servicebalie

Gaan laptops verdwijnen en wordt de smartphone straks de overgebleven hardware voorzien van apps? Wat er ook gebeurt, de rol van ‘on-site IT support’ of systeembeheerder staat steeds vaker ter discussie. Als alle applicaties en security naar de Cloud zijn gebracht valt er weinig te beheren en zal de huidige rol niet meer bestaan. Voor de gebruiker betekent het dat wachttijden bij de servicebalie niet meer voorkomen. Is er iets defect dan wordt er nieuwe hardware toegezonden. Gewoon inloggen en weer aan het werk!

Een nieuwe architectuur: SASE (Secure Access Service Edge)

Rechtstreeks vanaf huis op uw eigen corporate SASE Cloud inloggen zorgt voor gemak en een veel snellere performance voor uw medewerkers. Met SASE behoudt u tevens volledig inzicht en controle over alle toegang en interacties met en binnen uw bedrijf. De VPN app is te gebruiken vanaf elk type apparaat en na MFA, Multi Factor Authentication, betekent ‘groen’ dat er verbinding is. Eenvoudiger verbonden zijn bestaat niet.

Gebruikte bron: “Werknemerstevredenheid nu belangrijker dan ooit

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}