Gaat uw budget 2022 naar ‘het kantoor’ of de mobiele gebruiker?

Een interessante vraag. Want decennialang was het filiaal, het kantoor, de vestiging of misschien wel de winkel het zakelijke centrum van uw organisatie. Er werden grote investeringen gedaan op fysieke werkplekken waar veel mensen bijeenkomen en samenwerken. Maar kloppen deze investeringen nog wel nu steeds meer mobiele gebruikers samen een virtuele organisatie vormen?

Gaat uw budget 2022
naar ‘het kantoor’ of
de mobiele gebruiker?

 

Pas op voor gewenning

Netwerkarchitecten zijn gewend om netwerk- en beveiligingsmogelijkheden in en rond fysieke locaties in te bouwen: vestigingen en datacenters. Dit locatiegerichte ontwerp brengt aanzienlijke kosten en complexiteit met zich mee. Het vereist premium connectiviteits opties zoals MPLS, hoge beschikbaarheid en traffic shaping (QoS) via SD-WAN-appliances, en het beveiligen van internetverkeer met datacenter-backhauling, edge-firewalls en security as a service. Wat jarenlang normaal was om in te investeren kan nu, soms onbewust, ineens een onverstandige keuze blijken te zijn.

Een pandemie versnelde het mobiele werken

De netwerkdynamiek is echter veranderd met de opkomst van Cloud computing, openbare Cloud toepassingen en het mobiele personeelsbestand. Gebruikers en applicaties migreerden weg van bedrijfslocaties, waardoor investeringen in infrastructuur op deze locaties minder toepasbaar waren. Tegelijkertijd worden kostbare facturen, voor deze op het kantoor gerichte infrastructuur, wel betaald. Onze conclusie is dat er nieuwe netwerk ontwerpen met meer mobiele mogelijkheden nodig zijn. Het is nu het juiste moment om op een andere manier naar investeringen in uw netwerk te kijken. De recente pandemie versnelde namelijk de migratie en creëerde een hybride werkmodel dat een vloeiende overgang tussen thuis en kantoor vereiste.

Personen faciliteren in plaats van werkplekken

Organisaties moeten steeds meer overstappen van een branchegerichte naar een persoonsgerichte organisatie. Dat wordt ook gezien door Gartner. In hun onderzoeksrapport, “2021 Roadmap for SASE Convergence“, benadrukken Gartner-analisten Neil Macdonald, Nat Smith, Lawrence Orans en Joe Skorupa de paradigmaverschuiving van een IT-architectuur gericht op de werkplek naar een architectuur die zich richt op de persoon die de werk en het werk dat gedaan moet worden.

Kies voor het werk dat gedaan moet worden?

Dan is SASE het moderne alternatief om in de huidige tijd de mobiele gebruiker nog beter te faciliteren. Het is de SASE-architectuur die deze overgang mogelijk maakt, omdat deze is gebaseerd op vier kernprincipes: convergentie, cloud-native, wereldwijd gedistribueerd en ondersteuning naar alle digitale eindpunten. Uw medewerkers werken immers overal en daar hebben zij wereldwijd een veilig, snel en betrouwbaar netwerk bij nodig. Daar ligt dan weer onze expertise.

Aanvullende informatie

Voor extra achtergrondinformatie, onder andere over de vier kernprincipes, verwijzen wij u naar dit artikel van Yishay Yovel, Global Chief Marketing Officer van Cato Networks, wat tevens de inspiratie was voor deze blog. Natuurlijk kunt u ook rechtstreeks contact met ons opnemen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}