Thuiswerkers veilig, snel en probleemloos verbonden

Thuiswerkers veilig, snel en probleemloos verbonden

Het grootste deel van uw medewerkers is ongetwijfeld vanwege COVID-19 thuis aan het werk. Juist nu is het van groot belang dat Microsoft Teams, WebEx, Google HangOuts maar ook alle interne applicaties optimaal blijven werken om de continuïteit van de bedrijfsvoering te waarborgen. Dat brengt een behoorlijke uitdaging met zich mee.

Hoe zorgt u ervoor dat alle applicaties thuis goed bereikbaar zijn, zodat er met hoge snelheid veilig wordt samengewerkt?

Een ding is zeker; de internetverbindingen worden bij elk bedrijf nu significant zwaarder belast. De kans is groot dat u als IT manager een ‘upgrade’ van de centrale IT infrastructuur overweegt, of zojuist in gang heeft gezet. Uiteraard kan IPknowledge, merk- en netwerkonafhankelijk, de extra benodigde internetcapaciteit aan u leveren. Maar is dit echt nodig? In deze blog gaan we in op deze uitdaging, hoe deze meestal wordt opgelost, maar ook hoe het anders kan.

De huidige uitdaging

Het dataverkeer van de thuiswerker wordt meestal eerst naar een centraal knooppunt in het bedrijfsnetwerk gestuurd. Vanwege security redenen loopt dit via een zogenaamde ‘VPN tunnel’ naar een firewall of VPN-concentrator in het datacenter. Dit werkt prima voor toegang tot uw interne applicaties. Echter tegenwoordig is een groot en groeiend gedeelte van het dataverkeer naar internet en Cloud. Daarom stuurt de firewall het merendeel terug over dezelfde internetverbinding, en het dataverkeer vervolgt zijn (om)weg over het internet.

De internetverbinding wordt daardoor onnodig meerdere keren belast met hetzelfde dataverkeer! Dat dit een negatieve impact op de performance heeft laat zich raden.

Op het moment dat internationale bedrijven niet in elk land zo’n datacenter hebben, dan gaat het dataverkeer van de thuiswerker zelfs op ‘internationale reis’, en is de omweg nog veel langer.

De kracht zit in de eenvoud

Wij verbinden thuiswerkers niet via traditionele VPN concentrators met uw bedrijfsapplicaties, maar via OneWAN VPN. Thuiswerken gaat dan net zo snel en veilig als op kantoor. Het internetverkeer loopt niet meer via uw datacenters, dus een upgrade is niet nodig. Via OneWAN VPN controleert u alle dataverkeer van de thuiswerker, zonder dat een omweg nodig is, zonder apparaten. Dat is de kracht van eenvoud.

Dit is hoe OneWAN VPN werkt

We installeren in uw datacenter, of op elke andere bedrijfslocatie, een eenvoudig apparaat voor een veilige verbinding naar de OneWAN Cloud. Alle interne applicaties zijn hiermee ineens veilig toegankelijk gemaakt. Het enige wat uw thuiswerkers nog hoeven doen, is te verbinden naar diezelfde OneWAN Cloud, die wereldwijd altijd dichtbij is.

Dit kan via zogenaamde ‘VPN-clients’ geïnstalleerd op het device van de thuiswerker, meestal een laptop, mobiel, iPad, of tablet. Verbinden kan ook zonder VPN-client: een OneWAN web portal is beschikbaar waarmee u snel en veilig interne webapplicaties aan externe gebruikers kunt aanbieden.

De conclusie

Met OneWAN VPN wordt thuiswerken net zo snel en veilig als op kantoor. Uw volledige bedrijfsnetwerk reikt tot aan de thuiswerkplek!

Problemen met firewalls en andere ingewikkelde apparaten in uw datacenter zijn opgelost, want alle logica, inclusief de security zit voortaan in de OneWAN Cloud.

10 voordelen van OneWAN VPN

De manier van snel, veilig en probleemloos samenwerken is voor de komende periode sterk veranderd. De feedback die we van IT managers krijgen over OneWAN is dat de druk op de IT afdeling voor extra capaciteit en VPN clients is opgelost. Van thuiswerkers krijgen we vooral te horen dat zij onder de indruk zijn hoe snel alle bedrijfsapplicaties reageren en er met een hoge (beeld)kwaliteit wordt samengewerkt. Kortom, we leveren digitale performance.

Onderstaand een opsomming van 10 OneWan VPN voordelen:

  1. Voor slechts enkele euro’s per medewerker heeft u veilige en optimale digitale performance vanaf de thuiswerkplek, maar natuurlijk ook vanaf elke andere wereldwijde locatie wanneer er weer gereisd mag worden.
  2. OneWAN VPN werkt, na eenvoudige aansluiting van de devices, direct en wereldwijd.
  3. Een volledig schaalbare oplossing, van 500 tot 500.000 medewerkers.
  4. Een user interface die voor iedereen te begrijpen is.
  5. Eenvoudig te beheren en te monitoren, natuurlijk ook door IPknowledge ‘Network-as-a-Service’
  6. Het is een veilige Next Generation VPN, waarbij logging, malware prevention, Intrusion Detection inclusief is.
  7. Eenvoudige en volledige integratie in Active Directory (AD) voor Single Sign On (SSO) en ondersteuning voor Multi Factor Authentication (MFA)
  8. Snelle en flexibele inzetbaarheid door cliëntless VPN Webportal die zonder het installeren van specifieke webapplicaties direct toegankelijk is of via de VPN cliënt op de laptop of thuiscomputer.
  9. Een digitale performance onafhankelijk van de internetverbinding op de locatie met volledige load-balancing van het dataverkeer. (Ook achter Network Address Translation, NAT)
  10. Geen shadow-IT, ook niet vanaf de thuiswerkplek, omdat alles werkt zoals altijd.

Zelf ook uw thuiswerkers optimaal en internationaal faciliteren?

Doe het nu en neem contact met ons op om thuiswerkers veilig, snel en probleemloos verbonden te laten zijn met alle applicaties die zij nodig hebben.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}