“Waar (bijna) alle organisaties mee worstelen …dat lossen wij op!”

“Waar (bijna) alle organisaties mee worstelen …dat lossen wij op!”

Dat is nogal een statement zult u wellicht denken. Maar ik kreeg deze gedachte toen een bevriende IT manager van een scholengemeenschap mij opbelde om advies te vragen. Zijn twee grootste uitdagingen gelden waar volgens mij voor enorm veel organisaties mee worstelen. Het gaat over iets wat in de loop van de tijd ontstaan is, maar niet meer past bij de huidige manier van samenwerken.

Uitdaging 1: Een toenemende druk op de performance van het netwerk

Steeds meer gebruikers, meer apparaten en meer applicaties zorgen voor een aanslag op de digitale performance van het netwerk. Daar is recent nog een extra uitdaging bijgekomen; meer collega’s werken thuis. Zij loggen tegelijkertijd in via een VPN-verbinding op het bedrijfsnetwerk en ervaren dat downloaden betekent dat zij moeten wachten. In het ergste geval is er geen toegang en kunnen collega’s niet, of zeer beperkt, hun werkzaamheden uitvoeren. Hoeveel extra internetlijnen en firewalls moeten er worden aangeschaft en is dat eigenlijk wel noodzakelijk?

Uitdaging 2: Een groter ‘gedoe’ rondom security

Terug naar de onderwijsinstelling. Het beschermen van persoonlijke informatie van leerlingen speelt daar een cruciale rol. Om privacy te garanderen zijn er echter wel wat uitdagingen die u waarschijnlijk zelf ook herkent. Steeds meer dataverkeer loopt tegenwoordig via het publieke internet, dus buiten de oude vertrouwde muren van de eigen IT omgeving. Hoe monitort u dan de veiligheid van al die verschillende digitale uitwisselingen? Weet de IT manager van deze onderwijsinstelling wel zeker dat er niemand meekijkt als een docent een vertrouwelijk bericht naar een ouder toezendt? Het ‘gedoe’ rondom security wordt nog groter; de meeste organisaties combineren inmiddels ‘on-prem’ en ‘multi-cloud’. Deze hybride IT infrastructuur zorgt inmiddels bij veel managers voor hoofdpijndossiers. In de praktijk blijkt lang niet altijd duidelijk te zijn hoe al die verschillende contracten nu echt in elkaar zitten.

SASE verandert anders

Ja, u kunt bij ons terecht voor extra internetlijnen, maar vooral ook voor een goed en onafhankelijk advies rondom netwerk prestaties en security. De huidige telecom leverancier zal waarschijnlijk ‘eigen merk’ aanraden. Echt anders wordt het zodra u zich realiseert dat de toekomst van netwerk security in de Cloud is. Dan heeft u ook geen gedoe meer rondom extra firewalls voor uw bedrijfsnetwerk.

Waar (bijna)
alle organisaties mee worstelen …
dat lossen wij op!

 

Het samenwerken kan anders en veiliger, omdat moderne beveiliging tegenwoordig op het niveau van de eindgebruiker plaatsvindt, waarbij identiteit wordt vastgesteld via devices van mobiele gebruikers. Hoe de oplossing performance, veiligheid en vereenvoudiging combineert? Dit wordt mogelijk gemaakt door SASE ‘Secure Access Service Edge’. SASE is een nieuwe categorie voor IT infrastructuur architectuur die in 2019 door Gartner is geïntroduceerd. SASE brengt netwerk- en beveiliging samen in de Cloud. Dit maakt een uniforme ‘netwerk als dienst’ mogelijk, centraal gestuurd en wereldwijd.

Meer weten?
Wilt u niet langer worstelen met digitale performance en cyber-security? Download dan hieronder onze brochure over Netwerk als Dienst (‘NaaS’) of neem contact met ons op. Wij bespreken graag de verschillende SASE SD-WAN alternatieven met u.

Download brochure: IPknowledge’s Network-as-a-Service brochure

Dit whitepaper gaat dieper in op wat SASE is: een architectuur transformatie van bedrijfsnetwerken en -beveiliging. Dit stelt IT-teams in staat om digitale bedrijfsprocessen allesomvattend, flexibel en aanpasbaar te ondersteunen.

DOWNLOAD PDF

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}