Het wereldwijde netwerk…Is dat zelf proberen of delegeren?

Het wereldwijde netwerk…Is dat zelf proberen of delegeren?

Economieën ontwikkelen zich traag en handel vindt op veel kleinere schaal plaats. Andere culturen vinden we vreemd, we werken vooral lokaal met elkaar samen. De wereld is klein, zonder complexe supply chains. Dit zou de realiteit zijn als er geen internationale netwerken zouden bestaan. Het maakt duidelijk hoe afhankelijk we allemaal van globale netwerken en internetlijnen geworden zijn. Dus lijkt het logisch om zelf veel tijd en energie in wereldwijde netwerken te steken. Maar is dat wel zo?

Performance issues

Stel dat u eindverantwoordelijk bent voor een internationaal opererende organisatie. Dan zult u ervaren dat er wereldwijd grote verschillen bestaan in de performance en kwaliteit van netwerken. Als voorbeeld wordt een online meeting verstoord door een krakende lijn ergens in Zuid-Amerika of bijvoorbeeld China. Dat was een van de redenen voor Low & Bonar om het wereldwijde netwerk door ons te laten beheren. Lees er hier alles over terug. Zij kozen voor delegeren.

Veel verschillende contracten

Zelf alles doen betekent in de meeste gevallen ook dat er tientallen of zelfs honderden verschillende contracten met allerlei leveranciers van netwerkoplossingen zijn. Omdat de wereld globaliseert en er veel fusies plaatsvinden kunnen daardoor steeds meer onduidelijkheden ontstaan. Wat is nu precies de beste optie, wat is er eigenlijk afgesproken en wordt datgene geleverd wat er ook is afgesproken? Delegeren betekent dat de beoordeling van al die contracten en de mogelijke kostenbesparingen onder de verantwoordelijkheid komen van een externe partij. Het is ons dagelijkse vak.

Gedoe met lopende contracten

In een situatie waarbij men naar een meer beheersbare netwerkinfrastructuur zou willen gaan kan het ook voorkomen dat lopende contracten in de weg zitten. In de meeste gevallen zullen de grotere telecom organisaties niet bereid zijn om de lijnen van concurrenten te blijven gebruiken. Paul Visscher, Hoofd Infrastructuur en Security van Low & Bonar, waardeerde het dat bestaande internetlijnen, waar nog contracten op liepen, voor de benodigde redundantie gewoon gebruikt konden blijven. Een flexibiliteit die door anderen niet werd gegeven. Wij werken merkonafhankelijk, daarin zit het verschil.

Hoge beheerskosten

Van een traditioneel MPLS netwerk werd het beheer in de meeste gevallen door de Telco gedaan. Er is dan sprake van een ‘black-box’, waar de inwendige structuur onbekend van is. Het zal herkenbaar zijn dat er steeds meer netwerkapparatuur is bijgekomen zoals Firewalls, VPN concentrators, Routers, WAN-accelerators en monitoringsystemen. De verantwoordelijke voor een functionerend geheel is vaak het bedrijf zelf. Voor moderne wereldwijde netwerken in de Cloud kunt u eveneens de keuze maken om het beheer zelf te doen. Het vraagt echter veel van de organisatie op het gebied van kennis, omdat dit een vakgebied is waarin razendsnelle ontwikkelingen plaatsvinden. Daarnaast is er iets wat veel interessanter is dan kosten maken; kosten besparen!

Aanvullende informatie

Voor organisaties die willen weten hoe er kosten bespaard worden op MPLS netwerken klik hier. Daarnaast leggen we graag eens in een persoonlijk gesprek uit hoe we uw wereldwijde netwerk monitoren en bewaken in het IPknowledge Digital Performance Center (DPC) te Amsterdam.

Eens delegeren proberen?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}