Vanwaar de urgentie om te migreren naar SASE SD-WAN?

Zeker is op voorhand dat SASE SD-WAN een toenemende belangstelling kent. Voordat we proberen een antwoord te geven op deze vraag is het belangrijk om de definitie van disruptieve innovatie te kennen:

Vanwaar de urgentie om te migreren
naar SASE SD-WAN?
?

migreren naar SD-WAN?

Wat kenmerkt  disruptieve innovatie?

Disruptieve innovatie is drastische verandering. Vaak veroorzaakt door de opkomst van nieuwe technologie.  Traditionele oplossingen worden vervangen door betere methodes. Disruptieve innovatie laat bepaalde producten of diensten uit de markt verdwijnen. Er hoort ook een negatief woord bij, namelijk ‘ontwrichting’ of is dat juist positief? Het is maar vanaf welke kant men het bekijkt; van langspeelplaten hebben we ook genoten maar tegenwoordig hebben we Spotify. Typemachines zijn verdwenen, maar gelukkig hebben we op veel meer plekken een toetsenbord gekregen om met elkaar te communiceren. Zo zijn er legio voorbeelden te bedenken van technologieën die ons door de jaren heen veel gebracht hebben.

SASE SD-WAN is disruptief!

Dat is in elk geval de mening van Johan Stins, CFO van IPknowledge. Dit is uit te leggen aan de hand van een uitdagende vraag:  Kent u op dit moment exact de vaste kosten per maand van uw MPLS netwerk en de daarbij behorende apparaten voor beveiliging? Denk aan firewalls, VPN concentrators, routers en monitoring tools. Nog een vraag: Is al deze ‘dedicated infrastructuur’ nog wel nodig om uw bedrijf inclusief thuiswerkers veilig te laten werken? Met SASE SD-WAN neem u dit alles voortaan af ‘as a Service’, vanuit de cloud. Hierdoor krijgt elke IT-manager, maar ook de CFO, inzicht in alle maandelijkse kosten. Deze kosten zijn transparant en duidelijk, ondanks de continue veranderende dreigingen waar men in de cyberwereld mee te maken krijgt. Hierdoor valt er voor IT afdelingen beter te plannen.

Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor SASE SD-WAN als basis voor hun WAN infrastructuur. IPknowledge merkt dit ook. We hebben de omzet uit SASE SD-WAN dit jaar fors zien toenemen. Een moderne netwerk infrastructuur met transparante kosten blijkt een goede formule te zijn. Dat maakt het voor bedrijven aantrekkelijk om in SASE SD-WAN te investeren, mede omdat de investering een korte terugverdientijd heeft. Klanten kunnen al snel na de implementatie een aanzienlijke kostenbesparingen realiseren.

In deze video legt onze CFO, Johan Stins aan u uit hoe inzicht in netwerkkosten verkregen wordt. Ook geeft hij drie redenen waarom hij koos om zich bij IPknowledge aan te sluiten en vertelt hij u meer over zowel Network-as-a-Service als Visibility-as-a-Service.

Disruptief in anders zakendoen

Daarnaast zou men SD-WAN ontwrichtend kunnen noemen in de manier waarop we tegenwoordig met elkaar zakendoen. Organisaties zijn bijvoorbeeld jarenlang gewend geweest om voor hun netwerken afhankelijk te zijn van grote telecom organisaties. Bij het leveren van een SD-WAN oplossing wordt op een meer flexibele manier gekeken wie waar ter wereld de beste prijs-prestatie verhouding voor connectiviteit kan garanderen. Dat levert alleen maar voordelen op. 

IPknowledge speelt hierop in met het innovatieve concept Netwerk-as-a-Service. Bedrijven kunnen hierdoor het volledige WAN beheer uitbesteden tegen een zeer gunstige prijs. Omdat Netwerk-as-a-Service een modulair concept is kan IPknowledge uitstekend inspelen op de verschillende behoeftes van de klanten qua netwerkbeheer.

Disruptief zijn betekent volgens ons ook dat we er altijd zijn om te helpen met de beste oplossing voor de klant, steeds meer rekening houdend met de hybride werker, waar ook ter wereld “Is dat dan anders dan anderen?”, zult u wellicht denken. Wel als dat betekent dat er meerdere  oplossingen en alternatieven aangeboden worden zonder overgeleverd te zijn aan de grillen van een merk…

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}