De meeste Cloud verbindingen zitten in de grond, niet in de wolken…

De meeste Cloud verbindingen zitten in de grond, niet in de wolken…

De misvatting van Cloud is dat gedacht wordt dat het altijd wel werkt. Tussen gebruikers en de clouddienst zit echter iets cruciaals, namelijk de internetverbinding. Organisaties vallen stil als er iets gebeurt onder de grond wat u niet ziet. Dit gaat over de manier waarop u op een veilige manier wereldwijd alle clouddiensten laat presteren, dus over de continuïteit van uw organisatie.

Een voorbeeld uit de praktijk

Recent deed een klant een beroep op ons. Er was voor honderdduizenden euro’s een ERP systeem in de Cloud aangeschaft, maar toch waren er problemen met de wereldwijde toegang en performance. Of wij dat even wilden uitzoeken was de vraag. Gelukkig beschikken we over geavanceerde performance visibility tooling en kon onze afdeling Professional Services de netwerkproblemen binnen twee dagen in kaart brengen, het desbetreffende netwerk probleem lokaliseren en een oplossing bieden.

Multi Cloud maakt continuïteit complexer

De meeste organisaties gebruiken meerdere cloud computing- en opslagdiensten. Het zijn ERP- en CRM systemen, samenwerkingstools zoals Microsoft Office 365 of de Google G Suite, financiële cloudoplossingen en nog heel veel meer. Organisaties gaan ervan uit dat deze Multi Cloud diensten allemaal gewoon werken, echter kennen ze één gezamenlijke uitdaging: De afhankelijkheid van altijd werkende internetlijnen. Tegenwoordig is alles ‘as a service’, maar zonder verbinding heeft u er niets aan. Internet als ‘water uit de kraan’ is, net zoals de beschikbaarheid van water, niet overal ter wereld vanzelfsprekend.

De redundante verbinding als oplossing

De oplossing om wereldwijde toegang tot applicaties zo goed als te garanderen is het leggen van een tweede internetverbinding, de redundante verbinding. Als één internetlijn een 99,5% beschikbaarheidsgarantie geeft loopt u nog steeds het risico om 44 uur per jaar uit de lucht te zijn door problemen die grotendeels ondergronds plaatsvinden. Een tweede internetlijn toevoegen geeft een sterk verhoogde beschikbaarheid van 99,9975%, waardoor u gedurende een jaar wellicht eens een paar minuten geen verbinding hebt. De vraag is of u voor de redundante verbinding gelijk uw huidige internetprovider moet bellen.

Het kan nog slimmer en vooral veiliger

Als onafhankelijke partij leveren we verschillende SD-WAN oplossingen. Daarbij wordt een virtuele laag over alle twee of meer internetlijnen gelegd die gebruik maken van veilige IP adressen. Omdat het internetverkeer via streng beveiligde SD-WAN oplossingen, zoals bijvoorbeeld CATO Networks of Cisco, plaatsvinden worden de gebruikelijke DDoS-aanvallen op ‘normale’ IP adressen voorkomen. Daarnaast leggen we het liefst een tweede lijn neer van een andere internetprovider dan die u al heeft, want als een telecom organisatie platligt geldt dat meestal voor meerdere verbindingen van de desbetreffende provider.

Service provider voor goedkopere internetlijnen

In diverse branches zien we het internetverkeer exponentieel groeien. Zo zien we bijvoorbeeld in de maakindustrie dat Business-to-Business modellen verschuiven naar Business to Consumer. De klant gaat zelf zijn of haar product configureren. Dat betekent dat er in het verleden contact was met tientallen leveranciers maar nu feitelijk met tienduizenden eindklanten of gebruikers! Daardoor neemt de vraag naar extra internetlijnen en stabiele en veilige cloud verbindingen toe. Anders ben je mogelijk een klant kwijt.

Als u dit herkent, neem dan contact met ons op, want we kennen de wegen om internetlijnen wereldwijd tegen zeer aantrekkelijke tarieven te leveren. Zowel veilige verbindingen in de lucht, denk aan 5G, als in de grond.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}