Disruptief zijn met een kastje? Eenvoud wint altijd…

Disruptief zijn met een kastje? Eenvoud wint altijd…

Laatst werd ik geïnterviewd over Network-as-a-Service. Het gaat over het managen en beheren van wereldwijde netwerken voor internationale organisaties, wat niet voor iedereen dagelijkse kost is. Het lijkt complex te zijn. Toen maakte de interviewer een opmerking die alleszeggend bleek en over eenvoud gaat. Soms moet je het niet moeilijker maken dan het is…

“O, dus jullie leveren een netwerkbeheerder in een kastje”

Dat was zijn opmerking. Laat dit even op u inwerken…Het betekent namelijk dat u in alle landen waar uw organisatie aanwezig is geen IT’ers nodig hebt om het netwerk te beheren. Kostenbesparing kunnen we het ook noemen, want het beheren van internationale netwerken kan tijdrovend dus duur zijn, onder andere op het gebied van onderhoud, storingen, monitoring, cyber threats en contractmanagement. Het geeft ook iets anders aan, namelijk de eenvoud van installatie en de snelheid van implementatie. Gewoon door een simpel kastje kun je disruptief zijn.

“Zelfs een kind kan zorgen voor wereldwijd veilige data”

Zo omschrijf ik het zelf vaak. De security van de wereldwijde data wordt gerealiseerd door de netwerkkabels in een kastje te steken. Dat kan iedereen, zelfs een kind. Vervolgens gaat de kracht van Cloud werken. Er wordt automatisch een connectie gemaakt met de veilige Cloud omgeving van bijvoorbeeld Cato Networks. Bewust kies ik hier voor ‘bijvoorbeeld’, want we zijn voor onze klanten een onafhankelijke partij.

Het hele netwerk wordt beheerd en gemanaged

IT zou zich in deze uitdagende tijden helemaal niet met netwerkbeheer moeten bezighouden. Beter is om alle tijd te besteden aan andere noodzakelijke aanpassingen die ten goede komen aan de business. Elk innovatief project kent immers tegenwoordig een IT component. Het netwerk zelf wordt 24/7 beheerd en gemanaged door het IPknowledge Digital Performance Center (DPC) in Amsterdam. Dat we Netwerk-as-a-Service serieus nemen en er flink in investeren beschreven we in onze vorige blog.

Het complete Network-as-a-Service verhaal zien?

Het desbetreffende kastje en het feit dat we al meer dan 15 jaar ook grote netwerk performance problemen oplossen voor onze klanten kunt u rustig bekijken op deze video die van het interview over Netwerk-as-a-Service gemaakt is.

Eenvoud wint altijd, kijk maar naar het gemak van hotels boeken bij Booking.com of het bestellen van een taxi bij Uber.

Steven de Graaf – Managing Director IPknowledge

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://nativewptheme.net/thirty_seventh/wp-content/uploads/2017/04/bg-slider.png);background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 650px;}