6 redenen waarom op reis gaan met technologie, netwerken en zakendoen te maken heeft

Gelukkig krijgen we weer gedeeltelijk onze vrijheden terug. Binnenkort begint de vakantieperiode en worden de koffers op veel plekken ingepakt. Dat deed ons beseffen dat er een aantal inspirerende overeenkomsten zijn tussen uw privéreis en de reis naar de toekomst die organisaties dagelijks maken. Alleen is de zakelijke eindbestemming lang niet altijd bekend. Wie een managementpositie in de IT bekleedt zal de overeenkomsten herkennen tussen reizen, technologie, netwerken en internationaal zakendoen.

1. Overal snel naar toe, de wereld ligt aan onze voeten

Vliegtuigen hebben de wereld kleiner gemaakt. Het heeft ervoor gezorgd dat mensen wereldwijd met elkaar verbonden zijn. Door technologie kunnen we steeds sneller van elkaar leren, culturen uitwisselen en globaal denken. De wereld ligt aan onze voeten, landgrenzen vervagen en nieuwe business opportunities ontstaan door het razendsnel reizen over de hele wereld, zowel fysiek als digitaal.

2. We willen keuzevrijheid hebben

Er moet wel wat te kiezen zijn, ook op uw reis naar een gezonde toekomst. Dat betekent dat er gezocht wordt naar meerdere alternatieven, meerdere landen en aanbiedingen van diverse leveranciers. Alleen maar kijken naar het vertrouwde brengt u immers vaak naar dezelfde bestemming, naar iets wat u al jaren kent.

3. Onafhankelijke dienstverlening is fijn

U boekt uw reis vaak op een onafhankelijk platform. Zo heeft Booking.com geen hotels en Uber geen taxi’s. Door die onafhankelijke dienstverlening zit u niet vast aan een opgedrongen hotelkamer of ongewenste rit in de taxi. Deze serviceconcepten kunnen alleen maar bestaan door technologie en geeft de gebruikers vrijheid en gemak.

4. Bij noodweer moet u ergens op terug kunnen vallen

Wie onderweg is en pech krijgt wil kunnen terugvallen op de ANWB alarmdienst of terecht kunnen bij een andere klantenservice van bijvoorbeeld een verzekeraar. Het geeft rust als u weet dat er bij noodweer gelijk wordt ingegrepen, nog voordat u weet dat het noodweer eraan komt.

5. De reis moet veilig zijn

Door technologie kunnen computers sneller gevaren opmerken dan de hersens van piloten of bestuurders. Dit is mogelijk door AI, artificial intelligence, maar kan niet bestaan zonder razendsnelle, probleemloze verbindingen. Een veilig zelfrijdende auto heeft bijvoorbeeld naast een asfaltweg ook een digitale snelweg nodig. Veilig reizen is compleet afhankelijk geworden van betrouwbare netwerken.

6. Als we iets beters tegenkomen willen we kunnen uitwijken

De reis is geboekt, maar de bestemming bevalt niet. Ergens anders blijkt het beter te zijn waar je meer plezier en gemak kunt ervaren. Ook wie op reis is naar de toekomst zal de mogelijkheid willen hebben om eventuele hindernissen te omzeilen. Vastzitten en niet door kunnen reizen is geen optie.

Samen op reis?

IPknowledge verbindt mensen tussen organisaties, over de hele wereld en met elke toepassing. We kennen geen leveranciers voorkeuren en verlenen “Network as a Service” zonder deze netwerken te bezitten. Het DPC, Digital Performance Center, bewaakt de wereldwijde netwerken 24/7 vanuit Amsterdam. Er is geen gedoe meer met firewalls, want de veilige digitale performance is geregeld in een optimaal wereldwijd beschermde cloud omgeving. Of dat beter en interessanter is dan de huidige bestemming van uw internationale IT infrastructuur bepaalt u natuurlijk zelf…

We wensen u alvast een onbezorgde vakantie toe!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *